Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Alimentaria 2018 si-a deschis portile

Autor: Ilie Stoianluni, 16 aprilie, 2018

In dimineata de 16 aprilie, la Barcelona, s-au deschis portile celui mai mare eveniment international dedicat Industriei alimentare mondiale, editie la care, desigur, participa si un important grup de companii romanesti.

 

Deschiderea nu a fost marcata de un moment special anume, decurgand cat se poate de firesc. Si asa, insa, mii de vizitatori asteptau la intrarea principala, cu doua ore inaintea permiterii accesului.

 

Asa cum am mai anuntat, Romania are orgaizate doua pavilioane, destul de modeste ca intindere, dar foarte active si, deja pline de vizitatori, unul in Hala 5, acolo unde este organizat salonul Intercarn, si unul in Hala 2, in zona panificatiei. Separat de acestea, in Hala 1, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu isi are organizat propriul stand. Din pacate, la fel cum se intampla la marile manifestari internationale, sectorul romanesc al laptelui este cvasi-inexistent.

 

Referindu-ne, insa, la cele doua zone de interes, pentru revista Meat.Milk, sa spunem ca, in ansablul sau, Salonul Intercarn demonstreaza deja un angajament clar față de calitate și noi tendințe, oferind spațiu pentru sute de expozanți recunoscuți pe plan internațional, consemnați pentru calitatea produselor, pentru istoria lor și pentru capacitatea lor inovatoare. Pe lângă oferta convențională, salonul ofera delicatese cu denumiri de origine sau indicații geografice protejate, asa cum este cazul si Salamului de Sibiu, dar și produse de ultimă generație, cum ar fi cele ecologice, kosher și halal. In Salonul Intercarn expun 452 de companii din întreaga lume, pe o suprafață de 15.200 mp.

 

Tot in Hala 5, insa, intr-un spatiu delimitat, salonul Interlact isi dovedeste poziția de platformă comercială-lider, pentru firmele producătoare de lactate, ajutând la construirea unei societăți sănătoase, cu produse vitale, pentru o dietă bogată și sănătoasă, dar si o platforma generatoare de profit.

 

Ca nota generala, insa, Alimentaria 2018 se dovedeste a fi un hub al inovatiei, iar acest lucru este caracteristic si pentru firmele romanesti prezente la standuri, despre acestea urmand sa ne referim in corespondentele viitoare. Celelalte sectiuni ale targului sunt: ”MultipleFoods”, ”Expoconser”, ”Intervin”, ”Restaurama”, ”Halal” și ”Hostelco”.

 

Firmele romanesti care sunt prezente cu standuri la Barcelona, sunt: Grande Dolceria, Pan Food, Boromir Ind, Germino, Avicarvil Food And Distribution, Tracian Beef, Tual Fast Chance’98, Artesans Del Sucre, Negro 2000, Lta Mondial, Mariflor Prodcom, Np Prod, Cosm-Fan Carmangerie, Europrod, Avicola Lumina, Natural, Piccolo Angelo, All Nuts, Golden Foods Snacks, Betty Ice, Dru Agro, Euro-Casa Prod, Certinvest. (Corespondenta de la Barcelona; 16aprilie 2018, Ilie Stoian)

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...

Argentina și-a crescut livrările de carne în Rusia
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Argentina și-a mărit livrările de carne în Rusia, o piață care continuă să aibă deficite la o serie de produse. Conform estimărilor preliminare, în 2014 totalul importurilor de carne de pasăre din Argentina către Rusia s-au ridicat la 20.000 de tone (t), cu aproximativ 25% mai mult decât în ​​2013, anunță Global...