Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alimentaria si-a deschis portile la Barcelona

Autor: totoluni, 25 aprilie, 2016

In aceasta dimineata, la Barcelona, unul dintre cele mai mare targuri de profil, Alimentaria, si-a deschis portile pentru zecile de mii de vizitatori. Manifestarea din acest an este una cu totul si cu totul speciala, evenimentul marcand cea de-a 40-a editie.

 

Fireste, ca urmare a interesului tot mai mare pentru export, de la Alimentaria 2016 nu puteau sa lipseasca firme romanesti care activeaza in Industria alimentara. Despre participarea acestora, precum si despre prezenta Romaniei la eveniment, ne-a vorbit domnul Cristian Tanase, Secretar General al Asociatiei pentru Promovarea Alimentelor Romanesti-APAR.

 

Domnia sa a declarat in exclusivitate pentru agentia infoGROUP:

 

„Dupa cum se stie, de mai multi ani, APAR se ocupa de prezenta companiilor romanest la targurile si expozitiile internationale. Iar, la Alimentaria, participarea firmelor romanesti in colaborare cu APAR se petrece, in acest an, pentru a cincea oara.

Daca, la prima editie, am putut vorbi despre o participare timida, iata, acum nu doar ca avem 25 de firme romanesti, aici, la Barcelona, dar, mai mult, avem amenajate doua pavilioane, in doua hale: In primul rand, este vorba despre prezenta la stadurile sectiunii Intercarn, in pavilinonul P5, iar al doilea, in P1, acolo unde expun producatori din industria de morarit si panificatie, bere, lactate, dulciuri etc.

Specific pentru acest an, insa, este un fapt cat se poate de imbucurator: de produsele romanesti nu se intereseaza doar distribuitorii care livreaza marfuri spre comunitatile de romani din Occident, ci si, din ce in ce mai mult, marile retele de retail. De aceea, personal, consider ca Alimentaria 2016 poate reprezenta pentru firmele din Romania inca o sansa pentru a-i deschide noi linii de export”

 

Amanunte despre prezenta firmelor romanesti la targul catalan, in relatarile viitoare. (Ilie Stoian-Relatare de la Barcelona, 25 aprilie 2016)

Alimentaria 2018, un hub al inovației
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 martie 2018

În perioada 16-19 aprilie 2018, la Barcelona, cel mai mare târg al momentului, dedicat Industriei alimentare mondiale, își va deschide porțile pentru sutele de mii de vizitatori. Cum am amintit în informările noastre anterioare, revista Meat.Milk va fi prezentă la eveniment, urmând să transmită în timp real desspre activitățile care...

La Anuga FoodTec vor expune peste 1.700 de companii
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 7 februarie 2018

Anuga FoodTec, cel mai mare târg mondial dedicat tehnologiei destinate Industriei alimentare își va deschide porțile în perioada 20-23 martie 2018 la Koln. La eveniment vor expune peste 1700 de companii din întreaga lume care își vor prezenta ultimele tehnologii de procesare, ambalare, materii prime, soluții de retail și catering...