Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Alimentaria si-a deschis portile la Barcelona

Autor: totoluni, 25 aprilie, 2016

In aceasta dimineata, la Barcelona, unul dintre cele mai mare targuri de profil, Alimentaria, si-a deschis portile pentru zecile de mii de vizitatori. Manifestarea din acest an este una cu totul si cu totul speciala, evenimentul marcand cea de-a 40-a editie.

 

Fireste, ca urmare a interesului tot mai mare pentru export, de la Alimentaria 2016 nu puteau sa lipseasca firme romanesti care activeaza in Industria alimentara. Despre participarea acestora, precum si despre prezenta Romaniei la eveniment, ne-a vorbit domnul Cristian Tanase, Secretar General al Asociatiei pentru Promovarea Alimentelor Romanesti-APAR.

 

Domnia sa a declarat in exclusivitate pentru agentia infoGROUP:

 

„Dupa cum se stie, de mai multi ani, APAR se ocupa de prezenta companiilor romanest la targurile si expozitiile internationale. Iar, la Alimentaria, participarea firmelor romanesti in colaborare cu APAR se petrece, in acest an, pentru a cincea oara.

Daca, la prima editie, am putut vorbi despre o participare timida, iata, acum nu doar ca avem 25 de firme romanesti, aici, la Barcelona, dar, mai mult, avem amenajate doua pavilioane, in doua hale: In primul rand, este vorba despre prezenta la stadurile sectiunii Intercarn, in pavilinonul P5, iar al doilea, in P1, acolo unde expun producatori din industria de morarit si panificatie, bere, lactate, dulciuri etc.

Specific pentru acest an, insa, este un fapt cat se poate de imbucurator: de produsele romanesti nu se intereseaza doar distribuitorii care livreaza marfuri spre comunitatile de romani din Occident, ci si, din ce in ce mai mult, marile retele de retail. De aceea, personal, consider ca Alimentaria 2016 poate reprezenta pentru firmele din Romania inca o sansa pentru a-i deschide noi linii de export”

 

Amanunte despre prezenta firmelor romanesti la targul catalan, in relatarile viitoare. (Ilie Stoian-Relatare de la Barcelona, 25 aprilie 2016)

La IFFA 2019, expozanții vor miza pe tehnologii de ultimă generație
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 14 decembrie 2018

În ziua de miercuri, 13 decembrie, la Viena, în organizarea oficialilor de la Messe Frankfurt, a avut loc o întâlnire informală cu jurnaliștii de specialitate din țările riverane Dunării. La eveniment, au participat jurnaliști din presa specializata din Germania, Cehia, Austria, Ungaria, Serbia, Bulgaria și România.   În...

În 2019, IFFA va sărbători cea de-a 70-a aniversare
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 15 noiembrie 2018

Spectacolul internațional de carne IFFA este pregătit să-și marcheze anul viitor cea de-a 70-1 aniversare, introducând noi caracteristici ale evenimentului și extinzând capacității spectacolului global, prin mărirea spațiului de expunere.   Astfel, începând cu 4-9 mai 2019, la Messe Frankfurt, Germania, evenimentul se va...