Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alltech si algele creeaza oportunitati in kentucky si in stiinta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Alltech, lider mondial in nutritia naturala a animalelor, a incheiat prima sa conferinta anuala internationala pe tema algelor, Algele: Platforma de crestere. Organizata intre 22 si 24 februarie in Lexington, Kentucky, evenimentul cu intrare numai pe baza de invitatie a atras 60 de participanti veniti chiar si din Australia si Europa.

„Aceasta conferinta este importanta pentru regiune, pentru stat si pentru viitorul stiintei. ªtiinta are nevoie de un factor inovator, iar algele vor fi acest factor inovator,” a spus Dr. Pearse Lyons, presedintele si fondatorul Alltech.

Lucrarile prezentate la conferinta de o serie de cercetatori importanti ai Alltech au vizat caracteristicile si posibilele utilizari ale algelor. Exista aproximativ 800.000 de specii de alge, ale caror forme, functii si compozitii chimice variaza foarte mult.

Algele pot fi folosite ca hrana pentru animale, suplimente alimentare, produse farmaceutice, bioremediere si biocombustibili. Cateva dintre aceste sectoare au fost reprezentate in randul publicului international iar dezbaterile animate de grup au fost inspirate de dificultatile si oportunitatile pentru productia de alge in agricultura, aplicatiile din domeniul protectiei mediului si energiilor regenerabile.

Participanti au avut, de asemenea, posibilitatea de a asista la ceremonia inaugurala a noii unitati Alltech de productie a algelor din Winchester, Kentucky, iar apoi de a fi unul din primele grupuri care au vizitat aceasta fabrica, cea mai mare unitate de productie a Alltech. Instalatia automatizata contine echipamente de peste 200 de milioane de dolari, dar cea mai importanta caracteristica este instalatia-pilot, o replica la scara mica a sistemului de productie extins care va permite Alltech sa studieze si sa perfectioneze metode de productie inainte de a le derula la scara mare. Instalatia contine rezervoare de fermentare cu inaltimea de peste 8 etaje care au o capacitate de 265.000 de litri.

Algele sunt foarte eficiente in producerea de nutrienti care pot fi folositi de animale. Asemenea plantelor, ele capteaza energia, carbonul, azotul, fosforul si alte minerale din mediu si creeaza molecule organice cum ar fi proteinele, carbohidratii si grasimile.

Un acru (aprox. 0,4 hectare) de alga Chlorella poate produce la fel de multa proteina ca si 21 de acri de soia (aprox. 8,5 hectare); 49 de acri de porumb (aprox. 19,8 hectare); 95 de acri de grau (aprox. 38,5 hectare); sau 994 de acri de orz (aprox. 402 hectare). Cu o populatie in crestere care trebuie hranita, se preconizeaza ca algele vor fi o sursa proteica din ce in ce mai importanta deopotriva pentru nutreturi si suplimente alimentare pentru oameni.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...