Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Alltech, soluTii eficiente pentru viitor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Luni, 4 aprilie, la World Trade Center din Bucuresti, a fost sustinuta conferinta cu tema Hranind lumea: Cerere globala, raspuns local. O lume a oportunitatilor, din cadrul Turneului European de Conferinte Alltech-2011. Sesiunea de comunicari a fost sustinuta de Marc Larousse-Vice-Presedinte Alltech-Europa, Jean Kennedy-Director de reglementare europeana Alltech, si Sylvie Andrieu-Director al Departamentului tehnic Nutreturi. In fapt, tematica abordata a reprezentat continuarea actiunilor Alltech, de promovare a ultimelor tehnnologii din domeniul sanatatii animalelor, a solutiilor naturale nutritionale pentru Industria de nutreturi si Industria alimentara.

In cuvantul sau, referindu-se la evolutia preturilor la porumb si soia, pe fondul cresterii populatiei, Marc Larousse a declarat: Pana in 2050 se estimeaza ca populatia globului va creste la 9,3 miliarde. Avand in vedere aceasta estimare, e din ce in ce mai clar ca sursele noastre traditionale de porumb, soia, etc, sunt nesustenabile. Ca o solutie pentru viitor pot aminti deschiderea, in Kentucky, a noii uzine Alltech, cu o capacitate de 1,5 milioane de litri. De subliniat, faptul ca, putin inainte de ora desfasurare a conferintei, la uzina amintita iesea de pe linia tehnologica primul produs La randul sau, Jean Kennedy a sustinut importanta rolului central pe care il ocupa cresterea competitivitatii industriei agroalimentare pe agenda Parlamentului European. In finalul sesiunii de comunicari, Sylvie Andrieu a declarat categoric: In 2050, noua miliarde de oameni vin la masa, iar agricultura trebuie sa-si dubleze productia de carne in urmatorii 50 de ani.

Un moment deosebit, in desfasurarea Conferintei, l-a reprezntat anutarea castigatorului Locului 2, al Fazei europene a concursului Alltech Young Scientist- editia 2011, acesta fiind Iosif Vasiu, student in anul V, al Sectiei de Medicina veterinara din cadrul Universitatii de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara-Cluj, pentru lucrarea Stabilirea dozei toxice a substantelor de contrast non-ionice, in urografie la pisica. Sesiunea de comunicari sustinuta de specialistii Alltech a insemnat o foarte buna oportunitate de a afla ultimele noutati din domeniul de referinta, dar, mai ales, de a lua contact cu ultimele preocupari si solutii oferite de Alltech. Din randul asistentei, putem sublinia participarea reprezentantilor unitatilor de invatamant superior de specialitate, a reprezentantilor Patronatului Roman al Carnii, PIC Romania, Nutristar, Nutricom, ai Uniunii Crescatorilor de Bovine, ai Institutului de Siguranta Alimentara, Agricola Internationa-Bacau etc. O data in plus, utilitatea conferintei a fost reliefata de Sylvie Andrieu, aceea care a concluzionat: Treizeci de ani de cercetare in sanatatea si nutritia animalelor, pe care ii are Alltech, au condus la solutii pentru toate aceste probleme cheie. (Ilie Stoian)

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...

CEC Bank: Mihaela Popa, numită ca Director General–Presedinte interimar
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Actionarul CEC BANK S.A., Statul Roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, a hotarat modificarea statutului Bancii in sensul adoptarii sistemului splitat de conducere (separarea functiei de Presedinte al Consiliului de Administratie de cea de Director General – Presedinte al Comitetului de Directie). Totodata, Adunarea...