Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Alltech, soluTii eficiente pentru viitor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Luni, 4 aprilie, la World Trade Center din Bucuresti, a fost sustinuta conferinta cu tema Hranind lumea: Cerere globala, raspuns local. O lume a oportunitatilor, din cadrul Turneului European de Conferinte Alltech-2011. Sesiunea de comunicari a fost sustinuta de Marc Larousse-Vice-Presedinte Alltech-Europa, Jean Kennedy-Director de reglementare europeana Alltech, si Sylvie Andrieu-Director al Departamentului tehnic Nutreturi. In fapt, tematica abordata a reprezentat continuarea actiunilor Alltech, de promovare a ultimelor tehnnologii din domeniul sanatatii animalelor, a solutiilor naturale nutritionale pentru Industria de nutreturi si Industria alimentara.

In cuvantul sau, referindu-se la evolutia preturilor la porumb si soia, pe fondul cresterii populatiei, Marc Larousse a declarat: Pana in 2050 se estimeaza ca populatia globului va creste la 9,3 miliarde. Avand in vedere aceasta estimare, e din ce in ce mai clar ca sursele noastre traditionale de porumb, soia, etc, sunt nesustenabile. Ca o solutie pentru viitor pot aminti deschiderea, in Kentucky, a noii uzine Alltech, cu o capacitate de 1,5 milioane de litri. De subliniat, faptul ca, putin inainte de ora desfasurare a conferintei, la uzina amintita iesea de pe linia tehnologica primul produs La randul sau, Jean Kennedy a sustinut importanta rolului central pe care il ocupa cresterea competitivitatii industriei agroalimentare pe agenda Parlamentului European. In finalul sesiunii de comunicari, Sylvie Andrieu a declarat categoric: In 2050, noua miliarde de oameni vin la masa, iar agricultura trebuie sa-si dubleze productia de carne in urmatorii 50 de ani.

Un moment deosebit, in desfasurarea Conferintei, l-a reprezntat anutarea castigatorului Locului 2, al Fazei europene a concursului Alltech Young Scientist- editia 2011, acesta fiind Iosif Vasiu, student in anul V, al Sectiei de Medicina veterinara din cadrul Universitatii de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara-Cluj, pentru lucrarea Stabilirea dozei toxice a substantelor de contrast non-ionice, in urografie la pisica. Sesiunea de comunicari sustinuta de specialistii Alltech a insemnat o foarte buna oportunitate de a afla ultimele noutati din domeniul de referinta, dar, mai ales, de a lua contact cu ultimele preocupari si solutii oferite de Alltech. Din randul asistentei, putem sublinia participarea reprezentantilor unitatilor de invatamant superior de specialitate, a reprezentantilor Patronatului Roman al Carnii, PIC Romania, Nutristar, Nutricom, ai Uniunii Crescatorilor de Bovine, ai Institutului de Siguranta Alimentara, Agricola Internationa-Bacau etc. O data in plus, utilitatea conferintei a fost reliefata de Sylvie Andrieu, aceea care a concluzionat: Treizeci de ani de cercetare in sanatatea si nutritia animalelor, pe care ii are Alltech, au condus la solutii pentru toate aceste probleme cheie. (Ilie Stoian)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...