Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Alte noutati tehnologice la Interpack 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Tratamente cu presiune inalta MULTIVAC
In tendinta apropierii de natura si a folosirii a cat mai putine substante chimice s-a incadrat si compania germana MULTIVAC, unul dintre liderii mondiali in domeniu, care a reusit sa integreze tratamente cu presiune inalta in liniile de ambalare a produselor alimentare. Aceasta, pentru a raspunde nevoii consumatorilor de produse naturale, continand cat mai putini conservanti, care sa corespunda, insa, cerintelor sanitare actuale.

Potrivit specialistilor germani, tratamentele cu presiune inalta indeplinesc cel mai bine acest deziderat, deoarece dezactiveaza microorganismele precum salmonella sau listeria fara a duce la pierderea valorii nutritionale sau a gustului produselor prelucrate. Una dintre inovatiile importante ale MULTIVAC o reprezinta tratamentele cu presiune inalta a produselor alimentare ambalate in gaz inert. Pana recent, procesele de acest tip esuau, in principal din cauza deteriorarii ambalajelor in cadrtul ciclului traditional de procesare. Inovatia realizata de MULTIPAC in parteneriat cu o alta companie din domeniu consta in modificarea ambalajelor in mod corespunzator, precum si intr-un sistem de crestere si scadere controlata a presiunii in autoclava, pentru ca in pauzele create astfel materialul polimeric sa se poata regenera, sa fie supus unui stres mai mic si sa isi pastreze functionalitatea.

Pungile resigilabile cu fermoar E-Z, premiate in repetate randuri
La expozitia organizata in Germania a fost prezenta si compania Ampac, detinatoare a mai multor premii recente pentru pungile sale resigilabile prin intermediul unui fermoar. Ambalajele detin o caracteristica unica pe piata, o banda care sigileaza initial fermoarul si care trebuie indepartata inainte de prima deschidere a acestuia. Pentru consumatori, acest sistem se traduce prin posibilitatea deschiderii ambalajului fara a deteriora fermoarul, fara a avea nevoie sa foloseasca foarfeca. Pentru companiile producatoare, sistemul are avantajul pastrarii numelui produsului si a designului marcii in partea de sus a pungii, utilizand integral partea din fata a ambalajului. In plus, eficienta de umplere a pungilor este crescuta, eliminandu-se problemele care apar in cazul pungilor cu fermoar traditionale atunci cand fermoarul nu este complet desfacut. Plasarea frontala a fermoarului garanteaza si ca niciun fel de materiale alimentare sau nealimentare nu vor ramane prinse in fermoare inainte de sigilarea pungii.

Cea mai moderna versiune a liniilor de termoformare si umplere de la Bosch
Este vorba despre un echipament dotat cu un nou sistem de control care permite efectuarea de modificari rapide, cu o interfata optimizata destinata operatiilor intuitive si cu viteza variabila, functie care economiseste energie electrica si confera un nivel ridicat de eficienta. Linia poate produce o gama larga de pungi de diverse forme, cu adancimi de pana la 360 de mm, procesand in mod igienic si eficient diverse tipuri de produse si oferind multiple modalitati de sigilare. Utilizatorii se pot, astfel, adapta rapid la noile cerinte de productie fara a necesita servicii de intretinere din partea producatorului utilajului – programand functii aditionale si integrand noi utilaje de impachetare, precum masini de etichetat, benzi de transport si dozatoare.

Inovatii in etichetare si impachetare marca Avery Denisson
Compania Avery Denisson a prezentat la Interpack patru inovatii care permit cresterea functionalitatii produselor, imbunatatirii aspectului la raft si a creativitatii in conceperea ambalajelor. Pentru producatorii de carne, cea mai importanta dintre inventii este Avery Dennison Shrink PS, o eticheta perfect neteda, sensibila la presiune, care ramane intacta dupa contractia ambalajului cu ajutorul vacuumului si care se adapteaza perfect formei ambalajului. Totodata, solutiile de impachetare Flexis controleaza aerul, aburul si oxigenul si imbunatatesc performantele produselor alimentare, prin intermediul unor valve care elibereaza aerul rezultat in urma gatirii. Flexis™ Oxygen este o valva sensibila la presiune destinata carnii preparate de vita sau de porc si care reduce necesarul de ambalaj si creste durata de viata la raft.

Mintel: În designul ambalajului alimentar trebuie stăpânită ”Arta esenței”
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 aprilie 2019

Ambalajele trebuie să atragă consumatorii în decurs de trei secunde, spune directorul global al ambalajelor Mintel. În ultimii cinci ani, ambalajul a devenit un factor din ce în ce mai important de lansare pentru alimentele funcționale.   Între ianuarie 2014 și decembrie 2018, a fost constată o creștere de 10% a numărului de...

Prestigioasa companie Elopak-Norvegia, va expune la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Una dintre cele mai prestigioase companii, la nivel mondial, din domeniul tehnologiilor de ambalare, Elopak, din Norvegia, își va prezenta ultimele soluții, produse și servicii în cadrul secțiunii Expo a expo-conferinței internaționale Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana...