Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Alternativă la preluarea Smithfield de către chinezi

Autor: Ilie Stoianvineri, 6 septembrie, 2013

Cu doar cateva zile inainte de publicarea ultimului raport trimestrial catre piete, unul din principalii actionari le cere celorlalti sa voteze impotriva proiectatei uniri a companiei cu Shuanghui International la urmatoarea intalnire, in scopul de a avea timp pentru a finaliza o oferta mai buna.

Unul dintre actionarii Smithfield Foods spune ca e aproape de a gasi un comparator alternativ al companiei, care va oferi un pret mai ridicat decat Shuanghui International Holdings Limited.

Jeffrey Smith, sef al fondului Starboard Value LP, a trimis o scrisoare catre colegii actionari din Smithfield shareholders, explicand ca a sa companie e in discutii cu un grup de cumparatori care ofera un pret de achizitie mai ridicat pentru cel mai mare producator si procesator de carne de porc din lume.

Tranzactie sub semnul intrebarii Fabrica de Carne 2Intr-o scrisoare deschisa actionarilor, dl Smith spune ca Starboard Value LP, impreuna cu afiliatii, detine in prezent 5,7% din activele Smithfield Foods. Urmare a anuntului din 29 mai ca Smithfield si Shuanghui au intrat intr-un agreement definitiv valorizand Smithfield la approximativ 7,1 miliarde $, sau 34,00 $ per actiune, Starboard a scris directorilor Smithfield exprimandu-si parerea ca Smithfield poate valora mai mult de 34$ per actiune, ca alte parti s-au aratat interesate de diviziile operationale ale companiei si ca vanzarea bucata cu bucata ar realiza o valoare totala mai ridicata.

La intalnirea speciala a actionarilor planificata la 24 septembrie li se va cere sa voteze in privinta unirii propuse.

Dl Smith scrie ca, pe parcursul ultimelor doua luni, a primit indicatii de interes ne-angajante din partea unor parti terte, bazate pe informatiile publice disponibile, pentru fiecare din activele Smithfield, care agregate implica o valoare totala pt Smithfield la un pret „substantial mai ridicat” decat acordul de $34 cu Shuanghui. Bazat pe aceste indicatii de interes, continua el, Starboard lucreaza cu acesti cumparatori indicate pt a construe o propunere cash alternativa din partea unei singure entitati pentru achizitia  Smithfield.

El adauga ca e nevoie de timp suplimentar „pt a completa munca necesara de a converti diferitele indicatii de interes ne-angajante pt bucati din Smithfield intro propunere colective, alternativa de cumparare a intregului Smithfield”. Aceasta poate fi reusita inainte de 29 noiembrie, care este „data ‘outside’ pt consumarea propusei uniri cu Shuanghui.

Data Intalnirii Speciale a actionarilor din 24 septembrie este de importanta critica, potrivit dlui Smith, din moment ce, conform Agreement-ului de Unire, Board-ului i se permite luarea in considerare a propunerilor de achizitie alternative primite inaintea Intalnirii Speciale. „Ca urmare, credem ca la acest moment cea mai buna actiune este de a vota impotriva propusei uniri,” se spune in scrisoare.

Potrivit “South China Morning Post”, in iunie, Starboard estima valoarea Smithfield intre 9 si 10,8 md $, sau 44-55 $ per actiune. Tot in iunie, se raporta ca Shuanghui ar fi primit 7,9 miliarde $ imprumuturi de la Bank of China si Morgan Stanley pt achizitia Smithfield Foods. (ThePigSite News Desk)

 

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...