Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ambalajul activ NanoPack prelungește durata de valabilitate a brânzei cu 50%

Autor: Mircea Demetervineri, 22 noiembrie, 2019

NanoPack a dezvăluit rezultatele proiectului său finanțat din fonduri europene, privind ambalarea activă a alimentelor, pentru extinderea duratei de valabilitate a brânzeturilor, pâinii și a cireșelor.

 

Rezultatele proiectului de abia finalizat au fost prezentate la Congresul mondial AIPIA (Asociația industriei ambalajelor active și inteligente), în perioada 18-19 noiembrie, la Amsterdam.

 

NanoPack dezvoltă ambalaje antimicrobiene bazate pe o combinație de nanomateriale naturale și uleiuri esențiale care prelungesc termenul de valabilitate al alimentelor și reduc risipa alimentară.

 

Vorbind pe această temă, Ester Segal, profesor asociat la Institutul de Tehnologie din Technion-Israel, a declarat că Proiectul NanoPack, finanțat de UE, a efectuat o serie de teste antimicrobiene pe noul său film.

 

Procesul a inhibat creșterea mucegaiului în pâine cu cel puțin trei săptămâni, creșterea duratei de valabilitate a cireșelor proaspete cu 40% și extinderea termenului de valabilitate a brânzei cu 50%.

 

„În cadrul conferinței am prezentat rezultatele noastre industriei ambalajelor alimentare, comunității științifice, comercianților cu amănuntul și consumatorilor, întrucât suntem pregătiți să lansăm un film de ambalare flexibil comercializabil comercial”, a spus Segal.

 

Filmul a urmărit înlocuirea sau reducerea la minimum a conservanților alimentari și a fost utilizat cu sau fără condiții de atmosferă modificate.

 

Pentru realizarea acestui nou film activ se folosesc nanotuburi Halloysite. Nanotuburile eliberează încet uleiurile antimicrobiene din film, în spațiul capului alimentului ambalat. Acestea încetinesc în mod activ oxidarea, modificările de umiditate și creșterea microbiană, îmbunătățind siguranța alimentelor și crescând termenul de valabilitate al produsului alimentar ambalat, după cum informează DairyReporter.

Curcumina și ambalajele active antimicrobiene
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 25 septembrie 2019

Contaminarea cauzată de microorganismele patogene în timpul manipulării post-procesare este una dintre cauzele majore ale deteriorării alimentelor dar și a îmbolnăvirii consumatorilor. Însă, o inovație în privința materialelor descrie imobilizarea covalentă a papainei la LDPE (polietilenă de joasă densitate), HDPE (polietilenă de...

Tetra Pak livrat peste 500 de md. de ambalaje certificate FSC™
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 septembrie 2019

(Comunicat) Tetra Pak a livrat pana acum la nivel global peste 500 de miliarde de ambalaje certificate cu sigla Forest Stewardship Council™ (FSC™), marcand un moment de referinta in demersurile companiei de a promova utilizarea responsabila a resurselor si de a contribui la economia circulara cu emisii reduse de dioxid de carbon. In...