Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ambalajul ºi termenul de valabilitate

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Fiecare dintre noi, fie producãtor, distribuitor, comerciant sau consumator final de produse din carne, ne dorim sã avem parte de cele mai bune produse, menþinute în cele mai bune condiþii de igienã ºi cu termene de valabilitate de lungã duratã. Este posibil aºa ceva? Beneficiem prea puþin noi, producãtorii, de avantajele unui mediu perfect curat si dezinfectat, atunci când producem anumite specialitãþi din carne?
Fabricarea produselor din carne reprezintã un proces ce solicitã un tratament foarte atent în vederea evitãrii contaminãrii cu orice fel de bacterii, viruºi, mucegaiuri etc.
Fiecare linie de producþie, ambalare ºi spaþiu de depozitare trebuie mereu curãþat, dezinfectat ºi întreþinut în cele mai bune condiþii. Cum putem realiza aceasta? Ca o primã soluþie, am fi tentaþi sã spunem prin utilizarea produselor de curãþenie de tip detergenþi ºi substanþe chimice… dar acestea sunt doar o soluþie de scurtã duratã care nu dezinfecteazã în totalitate aerul din încãpere ºi nu opresc bacteriile si sporii de mucegai ce circulã prin intermediul aerului sã se aºeze pe produs sau în interiorul ambalajului ce urmeazã a fi folosit.

Soluþia propusã de SC BIOCOMP SRL constã în utilizarea LÃMPILOR BACTERICIDE LBA ce pot fi montate pe liniile de producþie, liniile de ambalare ºi în spaþiile de depozitare. Acþiunea lãmpilor este una distrugãtoare faþã de bacterii, viruºi ºi mucegaiuri, neafectând calitatea cãrnii, oferindu-vã astfel un beneficiu ºi un avantaj concurenþial enorm: prelungirea termenului de valabilitate al produselor.

Recomandat este ca lampa bactericidã sã dezinfecteze ambalajul chiar pe linia de ambalare, pentru a micºora cât mai mult timpul dintre momentul dezinfecþiei ambalajului ºi închiderea sau sigilarea acestuia cu produsele de carne în interior. Se evitã astfel, pãtrunderea unor microorganisme ce pot dãuna calitãþii finale a produsului livrat. De asemenea, aceste lãmpi bactericide pot fi utilizare si pentru dezinfecþia aerului în încãperile de depozitate a materiilor prime (conform figurii ::quot::Modalitãþi poziþionare LBA în spaþiile de depozitare ale cãrnii::quot::), a semifabricatelor sau chiar a produsului finit. Acþiunea lãmpii bactericide LBA are o eficacitate de 99.99% în dezinfecþia microorganismelor ºi poate fi adaptatã în funcþie de specificul spaþiilor de fabricare sau depozitare (cu montare pe perete sau cu montare pe un stativ mobil, putând fi mutatã dintr-o încãpere în alta).


Modalitãþi poziþionare LBA în spaþiile de depozitare ale cãrnii

In acest sens, misiunea declaratã a SC BIOCOMP SRL este de a oferi cele mai bune produse ºi soluþii de dezinfecþie ºi sterilizare a aerului, apei ºi suprafeþelor, tuturor partenerilor ºi clienþilor sãi, la preþuri competitive.

Pentru mai multe informaþii, vã invitãm sã vizitaþi site-ul firmei noastre, www.biocomp.ro, sau sã ne contactaþi la nr.tel.:0232/213930, 0232/315433, e-mail: office@biocomp.ro.

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...