Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ambalajul si termenul de valabilitate

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Fiecare dintre noi, fie producator, distribuitor, comerciant sau consumator final de produse din carne, ne dorim sa avem parte de cele mai bune produse, mentinute in cele mai bune conditii de igiena si cu termene de valabilitate de lunga durata. Este posibil asa ceva? Beneficiem prea putin noi, producatorii, de avantajele unui mediu perfect curat si dezinfectat, atunci cand producem anumite specialitati din carne?
Fabricarea produselor din carne reprezinta un proces ce solicita un tratament foarte atent in vederea evitarii contaminarii cu orice fel de bacterii, virusi, mucegaiuri etc.

Fiecare linie de productie, ambalare si spatiu de depozitare trebuie mereu curatat, dezinfectat si intretinut in cele mai bune conditii. Cum putem realiza aceasta? Ca o prima solutie, am fi tentati sa spunem prin utilizarea produselor de curatenie de tip detergenti si substante chimice… dar acestea sunt doar o solutie de scurta durata care nu dezinfecteaza in totalitate aerul din incapere si nu opresc bacteriile si sporii de mucegai ce circula prin intermediul aerului sa se aseze pe produs sau in interiorul ambalajului ce urmeaza a fi folosit.

Solutia propusa de SC BIOCOMP SRL consta in utilizarea L|MPILOR BACTERICIDE LBA ce pot fi montate pe liniile de productie, liniile de ambalare si in spatiile de depozitare. Actiunea lampilor este una distrugatoare fata de bacterii, virusi si mucegaiuri, neafectand calitatea carnii, oferindu-va astfel un beneficiu si un avantaj concurential enorm: prelungirea termenului de valabilitate al produselor.

Recomandat este ca lampa bactericida sa dezinfecteze ambalajul chiar pe linia de ambalare, pentru a micsora cat mai mult timpul dintre momentul dezinfectiei ambalajului si inchiderea sau sigilarea acestuia cu produsele de carne in interior. Se evita astfel, patrunderea unor microorganisme ce pot dauna calitatii finale a produsului livrat. De asemenea, aceste lampi bactericide pot fi utilizate si pentru dezinfectia aerului in incaperile de depozitare a materiilor prime (conform figurii nr.1), a semifabricatelor sau chiar a produsului finit. Actiunea lampii bactericide LBA are o eficacitate de 99.99% in dezinfectia microorganismelor si poate fi adaptata in functie de specificul spatiilor de fabricare sau depozitare (cu montare pe perete sau cu montare pe un stativ mobil, putand fi mutata dintr-o incapere in alta).

In acest sens, misiunea declarata a SC BIOCOMP SRL este de a oferi cele mai bune produse si solutii de dezinfectie si sterilizare ale aerului, apei si suprafetelor, tuturor partenerilor si clientilor sai, la preturi competitive.In acest sens, misiunea declarata a SC BIOCOMP SRL este de a oferi cele mai bune produse si solutii de dezinfectie si sterilizare ale aerului, apei si suprafetelor, tuturor partenerilor si clientilor sai, la preturi competitive.

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...