Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ambalarea cu antimicrobieni naturali poate proteja carnea de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ambalarea carnii in filme comestibile ce contin o gelatina extrasa din algele rosii Gelidium Corneum si extracte de seminte de grapefruit sau extract de ceai verde ar putea prelungi durata de valabilitate la raft a acestor produse, arata studiul unor cercetatori coreeni, publicat de Journal of Food Science. Filmele de ambalare comestibile ce contin extracte antimicrobiene din plante castiga importanta ca tratamente potentiale de extindere a duratei vietii de raft pentru anumite produse.

Acestea au scopul de a reduce numarul agentilor patogeni pe suprafetele alimentelor ce pot fi contaminate. De asemenea, aceste filme biodegradabile actioneaza ca o bariera impotriva umezelii, al trasferului de oxigen precum si a oxidarii lipidelor si previn pierderea aromelor volatile. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii coreeni, numarul bacteriilor patogene din produsele ambalate in astfel de filme este redus semnificativ in timpul depozitarii.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...