Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ambalarea produselor din carne, domeniu al inovatiei permanente

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Sectorul ambalarii produselor din carne este dinamic, iar concurenta dintre firmele de profil conduce la dispozitive tot mai performante, care satisfac si nevoile de eficienta, rapiditate si consum de electricitate redus ale procesatorilor, dar si pe cele de siguranta alimentara, comoditate si estetica ale consumatorilor. Fie ca vorbim de concepte cu totul noi, precum ambalajul pentru marinata cu doua compartimente Cryovac, sau de versiuni imbunatatite ale vechilor modele, optiunile existente sunt numeroase si impresionante prin ceea ce ofera.

Iata, in continuare, cateva exemple din acest domeniu:

Dizpozitiv de tiparit etichete Sato
Una dintre cele mai moderne masini de tiparit existente pe piata, CL 600 imprima rapid etichete de pana la 50x20x178 mm, fie ca sunt facute din hartie sau diferite materiale sintetice. Cu o interfata usor de folosit, in diverse limbi, dispozi-tivul printeaza cu jet de cerneala pana la 200 de mm pe secunda si are o memorie de 18 MB, permitand stocarea unui numar foarte mare de tipuri de etichete si de caracteristici grafice. Cantareste 19 kg si poate fi folosit intr-un mediu cu tempe-ratura cuprinsa intre 5 si 40 de grade Celsius.
Sursa: |www.satoeurope.com|


Castigator recent al premiului pentru inovatie tehnica, acordat de Flexible Packaging Association (FPA), ambalajul Cryovac este unic pe piata prin faptul ca pastreaza carnea si marinata in doua compartimente diferite, interconectate. Consumatorul poate decide cand sa inceapa procesul de marinare, apasand pe punga cu lichid pentru a-i permite acestuia sa treaca in compartimentul de carne, fara ca folia protectoare, care izoleaza produsul de mediul inconjurator, sa fie afectata. Gustul carnii se schimba intr-un interval scurt, de 5-10 minute. Cu ajutorul acestei inventii, producatorul nu mai are nevoie de cuva de marinare, economiseste materie prima, iar consumatorul poate controla exact gradul de patrundere a carnii si are mai putine vase murdare. Ambalajele pot fi comandate in diferite dimensiuni.
Sursa: |www.marinadeondemand.com|

Ambalare cu vacuum Lava
Destinata procesatorilor mici si firmelor de catering, masina de ambalare cu vaccum Lava V 500 are o carcasa rezistenta din otel si sigileaza pungi de pana la 60 de cm lungime, intr-un timp mediu de 5 secunde. Dispozitivul masoara 660x340x135 mm si cantareste 19,5 kg. Sigilarea se face cu banda tripla, atat manual, cat si automat, existand si o functie de extragere a lichidelor din ambalaje, fie ele pungi sau segmente de folie. Un alt avantaj il constituie pompa de vidare pentru containere acrilice, livrata impreuna cu V 500.
Sursa: |www.lava-vacuum-packing.com|

Tunel de inghetat Arcticflow
Echipamentul este special destinat inghetarii rapide a produselor mici sau fra-gile, precum si a celor plasate in tavi. Se bazeaza pe un flux de aer orizontal, numit Arcticflow, cu un consum redus de energie, care asigura, impreuna cu temperatura foarte scazuta, o inghetare rapida si omogena, la minimum -18 grade Celsius. Dispune de motoare capabile sa ridice carcasa din otel inoxidabil pentru usurinta curatarii si a intretinerii. Mai mult, comparativ cu alte sisteme de inghetare, acesta nu necesita niciun fel de fundatie de sustinere. Dispozitivul poate fi achizitionat in mai multe variante, cu una sau doua benzi transportoare, avand lungimea cuprinsa intre 5 si 26 de metri.
Sursa: |www.marel.com|

Tavi ecologice Go-Green
Dezvoltat pentru cerinte precum viata prelungita la raft, rezistenta in cuptorul cu microunde si la impact, conceptul Go-Green inseamna tavi ecologice fabricate cu o economie de materiale si energie de 30%, fara afectarea calitatii finale. Tavile, facute din polipropilena spuma, pot permite trecerea aerului sau pot avea un grad mare de izolabilitate, avand avantajul unei greutati mai mici fata de echivalentele traditionale. Procesul de fabricare a acestor tavi produce cu 21% mai putin dioxid de carbon decat cel obisnuit de termoformare. Producatorul ofera posibilitatea imprimarii tavilor cu informatiile dorite de procesator, sugerand totodata si inlocuirea cutiilor de transport cu un sistem de sustinere cu benzi elastice, tot din ratiuni ecologice.
Sursa: |www.gogreenpackaging.com|

Masina de umplut diverse recipiente
Destinat procesatorilor cu un flux mediu de productie, utilajul se plaseaza pe o masa de lucru, umpland tavile sau conservele cu ajutorul furtunului de lucru, directionat manual. Astfel, este util in ambalarea pateului, a cuburilor de carne, a carnii tocate sau a altor produse de dimensiuni mici. Ulterior, recipientele se si­gileaza cu film prin pozitionarea acestuia si apasarea pe un buton. Capacitatea de lucru ajunge la 180 de tavi pe ora. Un avantaj al dispozitivului este ca poate fi spalat in intregime cu jet de apa, motorul fiind protejat de o carcasa etansa, din otel inoxidabil.
Sursa: |www.mpbs.com|

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...