Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ambalatorii la expozitie

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Ambalatorii la expozitie

In perioada 5-9 noiembrie, s-a desfasurat, in cadrul complexului Romexpo, expozitia All Pack, organizata pe sectiuni tematice: materiale pentru producerea ambalajelor, produse pentru ambalat, masini si dispozitive pentru producerea ambalajelor, masini si dispozitive pentru ambalat, masini si dispozitive pentru manipulare si depozitare, masini pentru operatiuni adiacente manipularii.

Daca robotii mecanici utilizati in unitatile de productie au reusit sa ia ochii vizitatorului prin precizia, rapiditatea si consecventa cu care isi executau sarcina, nici ambalajele, cele care dau forma finala a produsului, nu au trecut neobservate.

Firma All Construct s-a prezentat la expozitie cu o serie de ambalaje realizate de danezii de la Faerch Plast. Noutatea au constituit-o tavile AMPET, destinate produselor care nu necesita refrigerare, care substituie conserva metalica si permit, potrivit importatorului, economii de aproximativ 40% fata de ambalarea in aceasta.

Pe segmentul destinat industriei carnii, Faerch Plast produce ambalaje tip CPET, pentru produse gata preparate si semipreparate, tip PP pentru mancaruri, carne, peste, pasare sau tip PS, pentru peste si pasare.

All Construct a prezentat la expozitie si filme multistrat, pretabile si pentru industria carnii, dar si masini de ambalare in atmosfera modificata.
In ceea ce priveste ambalarea produselor din carne in atmosfera modificata (MAP), SIAD Romania a adus o serie de recipienti si gaze folosite in industria alimentara. Linia Food Line utilizeaza gaze pentru uz alimentar (azot, oxigen, anhidride carbonice si argon) care, in mod individual sau in amestecuri, sunt introduse in interiorul ambalajelor pentru a creste gradul de conservabilitate al alimentelor. Aceste gaze au rolul de a bloca sau de a reduce degradarea enzimatica si biochimica a produselor, inclusiv aceea generata de microorganisme.

Avantajul utilizarii acestor produse in conservarea alimentelor este ca poate prelungi termenul de valabilitate al acestora. Gama Foodline este furnizata de obicei in recipienti sub presiune de 14 sau de 40 de litri, dotate cu dispozitive impotriva contaminarii. Amestecurile (combinatiile) pentru produsele din carne contin azot, dioxid de carbon sau oxigen.

Avansand pe linia de ambalare, compania elvetiana Ilapak a adus la expozitia All Pack masina de ambalat in atmosfera modificata Delta 3.000 LD, pretabila atat la produsele ca atare, cat si la cele aflate deja in tavi de ambalare. Dispozitivul, care poate ambala pana la 60 de pachete pe minut, este controlat de un PC (computer) cu sistem de detectare a produselor plasate gresit si cu posibilitatea de a schimba automat dimensiunea pentru ambalare.

Pentru procesatorii medii, care nu ambaleaza la scara mare, sau chiar pentru magazinele de mezeluri, Orved a adus la targ o serie de masini de ambalat, cu o lungime de sudura cuprinsa intre 250 si 420 mm. Compania are in portofoliu si aparate de vidare pentru produse refrigerate, care folosesc un sistem de vidare extern.

Importatorul de utilaje pentru ambalare si cantarire, Ishida Europe, s-a prezentat la All Pack cu solutii de cantarire de mare precizie, de pana la 0,2 grame, dar si cu o linie de ambalare si un detector de inspectie a produselor cu raze X.

Potrivit oficialilor, Ishida a intrat pe zona utilajelor de cantarire mai intai in Japonia, unde erau initial masurate cantitati de orez. Tehnologiile au avansat, astfel ca Ishida are, in prezent, in portofoliu o serie de cantare cu mai multe capete de cantarire, controlate prin intermediul unui PC si create special in functie de nevoile clientului.
Capetele de cantarire pot fi adaptate fie pentru produsele din carnea proaspata, unde este nevoie de mai multa aderenta, fie pentru produse fragile, caz in care este nevoie sa fie atenuat impactul dintre produs si peretii cantarului, dar si in functie de volumul pe care clientul are nevoie sa il cantareasca intr-o perioada de timp.

Pe linia de impachetare, Ishida Europe poate integra fie solutii produse integral de companie, fie diferite solutii combinate. Ishida are in portofoliu, pe langa solutiile de cantarire, utilaje pentru ambalare, inspectie cu raze X pentru detectarea particulelor de sticla, metal, os etc. masini de etichetare s.a.

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un...