Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ambasada Americii s-a sesizat în privința taxei pe stâlp

Autor: Meat MIlkvineri, 27 iunie, 2014

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a declarat, astăzi, că taxa pe construcţii special este un factor de descurajare pentru investiţii şi reduc profitul.

În opinia sa, politicile trebuie să se axeze pe promovarea “unei dezvoltări sustenabile prin legi şi reglementări prietenoase cu mediul de afaceri”, întrucât investiţiile sustenabile aduc, în schimb, venituri mai mari la buget.

“Încurajăm Guvernul să reanalizeze unele politicile fiscale, precum taxa pe construcţii speciale, care reprezintă un factor de descurajare pentru investiţii şi reduc profitul. Încurajăm Ministerul Finanţelor să se consulte cu toţi actorii, inclusiv companiile afectate, în procesul de revizuire a sistemului de redevenţe şi să ia în calcul reanalizarea taxei pe construcţii speciale”, a declarat Butcher.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a susținut recent că taxa pe stâlp ar putea fi modificată în perioada următoare pentru a se aplica diferit în sectorul agricol.

“Eu mă refer la agricultură, pentru că despre agricultură am discutat. Sunt anumite zone care nu trebuie să intre în această categorie. Am dat exemple de platforme, anumite garduri, anumite investiții care sunt făcute la nivel de fermă și care, unele dintre ele, silozuri mai vechi, de exemplu, care au o valoare contabilă mult mai mare de la momentul în care s-a făcut investiția. Ele, în momentul acesta, probabil nu au inventarierea refăcută și atunci impozitul ar fi foarte mare”, a explicat Daniel Constantin.(Agri-News)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...