Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Amenzi de 27.000 lei pentru nereguli la comercializarea cărnii, la Craiova

Autor: Meat MIlkvineri, 6 decembrie, 2013

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj au organizat, ieri, o nouă acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării cărnii şi a produselor din carne”.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost efectuate verificări la 20 societăţi comerciale din municipiul Craiova, precum şi la 11 persoane fizice, ocazie cu care au fost constatate 12 abateri de natură contravenţională. „Pentru abaterile constatate au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 27.500 lei, dintre care 9 sancţiuni aplicate conform Legii 12/1990, iar alte 3 sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile HG 984/2005.

Valoarea bunurilor confiscate se ridică la suma de 4024 lei, iar suma de 430 lei a fost ridicată de către poliţişti întrucât nu era evidenţiată în casa de marcat”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj. La o societate comercială cu punct de lucru în Piaţa Craioviţa Nouă, oamenii legii au găsit în gestiune211 kgcarne de vită ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentanţii societăţii nu au prezentat documente de provenienţă.

Societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 10.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 2.321 de lei, reprezentând contravalorea cantităţii de211 kgcarne de vită,  aflată în gestiune fără documente de provenienţă, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj. (cvlpress.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...