Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

America are cu 10 % mai puțini porci, din cauza virusului PEDv

Autor: Meat MIlkmarți, 29 aprilie, 2014

 

Virusul mortal, cunoscut sub numele de PEDv, a redus cu 10% efectivele de porcine din Statele Unite și a dus la creșterea prețurilor la carne la niveluri record. Ultracontagios, virusul Diareei Porcine Epidemice le-a dat de lucru oamenilor de știință care încearcă să îi găsească originile și un leac.

Din iulie 2013, circa 7 milioane de porci au murit în Statele Unite din cauza virusului, potrivit lui Steve Meyer, președintele Paragon Economics. Virusul a fost depistat în Ohio, în mai anul trecut, și s-a răspândit de atunci în 30 de state americane. S-ar părea că se trasmite de la un animal al altul prin bălegar. În total, 30% din cele circa 15.000 de teste efectuate pe porci au fost pozitive.

Odată virusul instalat în animal, intestinele acestuia nu mai pot absorbi nutrienții din apă și mâncare, se îmbolnăvește de diaree și moare. Până acum niciun vacsin nu a reușit să protejeze porcii de această boală.

Din iulie 2013 până acum autoritățile au cheltuit echivalentul a 1,7 milioane de lire sterline pe cercetări menite să găsească un leac pentru virus, care este aproape fatal pentru porci cu vârste sub 21 de zile.

Prețul cărnii de porc a ajuns la nivelul record de circa 7,6 dolari kilogramul, adică aproximativ 25 de lei. În Carolina de Nord, fermele au postat la porți indicatoare de avertizare vopsite într-un galben aprins pe care scrie PED. Din cei 3.000 de fermieri care se află în acest stat, circa o treime a fost afectată de virus.

Unii fermieri au interzis chiar intrarea în ferme a persoanelor străine, iar alții cer muncitorilor să își achimbe hainele atunci când intră în grajduri. Camionagii care asigură transportul  porcilor își curăță picioarele înainte de a intra în cabinele camioanelor, dezinfectează volanele și schimbă cizmele și îmbrăcămintea atunci când pătrund în ferme.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...