Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Americanii exporta mai multa carne de pui separata mecanic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile americane de carne de pui separata mecanic au crescut cu 23% in primele cinci luni ale acestui an, la 25.014 tone, de la 20.309 tone in aceiasi perioada a anului trecut, scrie presa internationala. Republica Dominicana este principala destinatie a acestui tip de carne, aceasta tara depasind Columbia care s-a aflat pe primul loc anul trecut. Cresteri semnificative ale exporturilor de carne de pui au avut loc si catre Filipine.

Valoarea totala a exporturilor americane de carne de pui separata mecanic a fost de 14,3 milioane de dolari, in crestere cu 3% fata de cele 13 milioane inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. In mai, americanii au exportat carne de pui separata mecanic in valoare de 3,75 milioane de dolari, cu 37% mai mult decat in luna mai 2009.

Modificarile in destinatia exporturilor americane la acest produs au avut mai multe cauze: inchiderea unor fabrici, incendiile de padure, aparitia de noi operatori pentru prelucrarea carnii separate mecanic. O alta schimbare semnificativa a pietei a avut loc in anul 2010 prin semnarea unor contracte la termen, procesatorii asigurandu-si astfel materia prima inca de anul trecut. Noi schimbari ale productiei sunt asteptate si in 2011.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...