Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Americanii exporta mai multa carne de pui separata mecanic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exporturile americane de carne de pui separata mecanic au crescut cu 23% in primele cinci luni ale acestui an, la 25.014 tone, de la 20.309 tone in aceiasi perioada a anului trecut, scrie presa internationala. Republica Dominicana este principala destinatie a acestui tip de carne, aceasta tara depasind Columbia care s-a aflat pe primul loc anul trecut. Cresteri semnificative ale exporturilor de carne de pui au avut loc si catre Filipine.

Valoarea totala a exporturilor americane de carne de pui separata mecanic a fost de 14,3 milioane de dolari, in crestere cu 3% fata de cele 13 milioane inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. In mai, americanii au exportat carne de pui separata mecanic in valoare de 3,75 milioane de dolari, cu 37% mai mult decat in luna mai 2009.

Modificarile in destinatia exporturilor americane la acest produs au avut mai multe cauze: inchiderea unor fabrici, incendiile de padure, aparitia de noi operatori pentru prelucrarea carnii separate mecanic. O alta schimbare semnificativa a pietei a avut loc in anul 2010 prin semnarea unor contracte la termen, procesatorii asigurandu-si astfel materia prima inca de anul trecut. Noi schimbari ale productiei sunt asteptate si in 2011.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...