Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Americanii, nemulțumiți de întârzierea semnării tratatului USMCA

Autor: Mircea Demetermiercuri, 17 iulie, 2019

Coaliția americană pentru produse lactate (ADC) și producătorii membri ai acesteia Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea că vitalitatea industriei lactate a națiunii va continua să fie afectată, dacă până la sfârșitul acestei luni nu va fi semnat Acordul de liber-schimb SUA-Canada-Mexic (USMCA).

 

În acest sens, ADC a declarat că solicită Camerei Reprezentanților să ajungă la un consens cu Casa Albă,  asupra temelor rămase în negociere și să accelereze votul, pentru a înlocui Acordul Nord-American NAFT).

 

”Industria fragilă a produselor lactate nu își poate permite să se oprească și să aștepte tot mai multe ferme de produse lactate să continue să renunțe la afaceri”, a spus ADC într-un comunicat, menționând că fermierii de lapte continuă să traverseze o perioadă de criză fără precedent, suferind de rentabilitate scăzută, ca urmare a tarifelor de retorsiune, a prețurilor la lapte și a evenimentelor meteorologice istorice”.

 

„În absența unui acord cu Uniunea Europeană, tratatul USMCA este crucial pentru viitorul industriei agricole și lactate americane”, susține ADC, care argumentează:

 

„Cu 43 de milioane de locuri de muncă și 20% din economia americană legată de agricultură, USMCA sporește semnificativ posibilitățile de îmbunătățire a comerțului cu doi dintre partenerii comerciali de top ai SUA, Mexic și Canada”.

Trump câștigă: China elimină taxele la importul cărnii de porc din Statele Unite!
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 20 septembrie 2019

Potrivit postului de televiziune chinez CCTV, carnea de porc din SUA este una dintre mărfurile care nu va mai fi supusă tarifelor de către guvernul de la Beijing, ca parte a războiului comercial dintre cele două țări.   Comentând anunțul, președintele Consiliului Național al Producătorilor de Porci din Statele Unite, David...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...