Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Amnistie fiscală pentru fermierii afectați de calamităţi

Autor: Meat MIlkmarți, 18 martie, 2014

(Agerpres) Proprietarii terenurilor afectate de calamităţile din 2013 nu vor mai plăti impozitul agricol, după ce Executivul va emite un act normatic pe care îl pregăteşte în acest sens, a anunţat Daniel Botănoiu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Astfel, peste 75.000 de hectare de teren agricol care au fost calamitate nu vor mai fi incluse în categoria terenurilor pentru care se percep impozite pe venit.

„Este vorba de amnistie fiscală în cazul impozitului pe norma de venit. Oamenii aceia nu au mai putut obţine niciun venit. Pentru că termenele de plată erau 25 octombrie şi 15 decembrie 2013, nu se mai poate reveni, să-i scuteşti de la plată, şi atunci trebuie introdus acest act normativ cu privire la amnistia fiscală”, a afirmat Botănoiu. Actul normativ ar putea fi promovat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, conform declaraţiilor făcute de secretarul de stat.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...