Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Amnistie fiscală pentru producătorii care nu au înregistrat venituri în 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 4 iunie, 2014

(Agerpres) Producătorii agricoli care nu au înregistrat venituri în anul 2013 din cauza calamităţilor vor beneficia de amnistie fiscală pentru impozitul pe norma de venit, a declarat, marţi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

‘Salut iniţiativa Ministerului de Finanţe prin care cei care nu au înregistrat venituri în anul 2013, pentru că au avut calamitate producţiile, iar conform legislaţiei în vigoare trebuiau să plătească un impozit la norma de venit, vor avea o amnistie fiscală, adică nu vor mai trebui să plătească acele sume. De acum, legislaţia va fi foarte clară: cei care nu au înregistrat venituri nu pot să plătească impozit pe norma de venit. Avem o colaborare foarte bună cu Ministerul de Finanţe şi cred că, aşa cum am identificat soluţii pe această zonă, vom găsi şi pentru taxa pe stâlp sau pe alte zone care afectează agricultura’, a afirmat Daniel Constantin, la Palatul Parlamentului.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat, luni, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice /MFP/, impozitul pe venitul din activităţi agricole datorat pentru anul fiscal 2013 de către agricultorii şi asociaţiile agricole care au înregistrat pagube în cursul anului trecut, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile sau extreme, va fi diminuat proporţional cu gradul de calamitate al producţiei.

Pentru a beneficia de această măsură de sprijin, trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: impozitul a fost stabilit pe bază de norme de venit, pentru producţia agricolă nu au fost încheiate poliţe de asigurare şi producţia a fost calamitată în proporţie de peste 30%. Gradul de calamitate se dovedeşte cu documentul emis de autoritatea competentă, în condiţiile legii, precizează MFP.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...