Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AMRCR: Noile taxe vor stimula evaziunea

Autor: Meat MIlkjoi, 14 noiembrie, 2013

Reprezentantii marilor retele comerciale avertizeaza ca noile masuri fiscale anuntate de Guvern vor duce la saracirea populatiei, vor afecta investitiile si afacerile retailerilor, iar incasarile la buget  vor scadea, in loc sa creasca.

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) considera ca practica autoritatilor de a majora taxele fara consultarea mediului de afaceri  reprezinta un puternic semnal de descurajare a investitiilor. Potrivit AMRCR , largirea artificiala si nejustificata a bazei de taxare nu stimuleaza functionarea economiei ci, dimpotriva, incurajeaza evaziunea in detrimentul jucatorilor corecti, care platesc taxele si respecta legea in Romania.

In plus, noile majorari se vor regasi in preturi, a caror crestere va duce la saracirea populatiei. „Reluam cu aceasta ocazie o solicitare mai veche a AMRCR pentru Guvern, aceea de reducere generala a TVA, masura care va stimula in mod real consumul si va avea un impact pozitiv asupra bugetului”, a declarat directorul executiv al AMRCR, Delia Nica, informeaza National.

Guvernul se asteapta sa incaseze anul viitor aproape cinci miliarde lei din noile impozite, schimbarea regimului de impunere pentru intreprinderile mici si mijlocii, modificarea modului de calcul al accizelor, cresterea salariului minim brut pe economie si extinderea bazei de calcul a contributiilor de sanatate.

Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) sustine ca, prin noile masuri fiscale, Guvernul a declansat acum „un adevarat macel” la adresa exportatorilor, si nu numai a lor. Potrivit ANEIR, Banca Nationala a Romaniei face eforturi de ani de zile sa asigure stabilitatea cursului de schimb, cu o usoara depreciere a monedei nationale, tocmai pentru a nu slabi competitivitatea la export, dar degeaba. „Acum Guvernul vine sa darame toata aceasta constructie ce s-a dovedit eficienta”, sustin  reprezentantii ANEIR.

În 2015, Profi și Mega Image vor deschide 200 de magazine
Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 ianuarie 2015

Profi și Mega Image și-au propus ambiții mari de extindere pentru anul 2015 și vor deschide 200 de magazine. Pentru atingerea acestui obiectiv, lanţurile de supermarketuri şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare...

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...