Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Anchetă: O fabrică din Alba produce parizer cu hârtie igienică!

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 24 aprilie, 2013

Un muncitor unei firme de construcţii care executa lucrări de reparaţii la fabrica de mezeluri din Alba a declarat, la România TV, că a văzut cum parizerul era fabricat din hârtia igiehnică şi din ambalaj de carton.

„O muncitoare care avea două baxuri de hârtie igienică. Am văzut că a ridicat cuva aia, a băgat o dată unghia în baxul ăla, unghia numai. Şi apoi a aruncat acolo în malaxor. A băgat baxul cu totul”, a povestit un muncitor al unei firme de construcţii care executa lucrări de reparaţii la fabrica de mezeluri din Alba, citat de România TV.

Bărbatul a adăugat că în aceeaşi fabrică, porcii vii erau transportaţi la un loc cu animale moarte.

„I-au încărcat în TIR, în TIR-ul în care i-a încărcat şi pe cei vii. Mă gândesc că acolo îi duceau, eu n-am mai văzut până acum aşa ceva ..cu hârtie igienică şi cu … „, a mai povestit muncitorul.

Direcţia de sănătate face anchetă

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Alba, Horia Timiş, în acest caz a fost demarată o anchetă. „În urma celor apărute în presă, noi ne-am autosesizat, am început să adunăm date preliminare, am început o anchetă, încercăm să identificăm locul, producătorul. Informaţiile de la ora actuală sunt că nu este de pe teritoriul judeţului Alba, dar e o anchetă în curs de derulare. În cel mai scurt timp, vom prezenta opiniei publice o situaţie. Nu este de joacă cu aşa ceva. Ancheta se va extinde sigur, în caz că informaţia se confirmă”, a declarat directorul DSP. (Mai multe, pe www.evz.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...