Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ancheta „Salmonela”, finalizată săptămâna viitoare

Autor: Ilie Stoianvineri, 14 iunie, 2013

Ancheta privind micii infestaţi cu salmonella va fi finalizată săptămâna viitoare, când Autoritatea Veterinară va prezenta toate rezultatele, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

„Săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, ancheta va fi finalizată, iar preşedintele Autorităţii Veterinare va organiza o conferinţă de presă în care va prezenta toate rezultatele. Cred că s-a reacţionat corect, ANSVSA a intervenit imediat şi a retras toate aceste produse şi nu a existat un pericol pentru sănătatea umană chiar dacă au fost vândute”, a spus Constantin.

Inspectorii veterinari au reţinut la începutul săptămânii 205 de kg de carne de mici suspectă de contaminare cu salmonella în depozite din judeţul Prahova, carnea de mici fiind produsă de o unitate de procesare a cărnii din judeţul Neamţ. Din primele date ale anchetei a rezultat că depozitul de produse congelate a recepţionat, în data de 29 aprilie 2013, o cantitate de 840 de kg de carne preparată “mici”, circa 635 de kilograme fiind livrate deja în 23 de judeţe.

Carnea de mici congelată în care s-a depistat salmonella era depozitată la Kaufland Ploieşti, reprezentanţii lanţului de hipermarket-uri precizând că a fost vorba de un singur produs, făcut numai cu carne de pasăre, şi care are vânzări scăzute în comparaţie cu alte produse similare.

Autoritatea Veterinară a declanşat imediat alertă prin Sistemul de Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.

Potrivit sursei citate, analizele pentru tipizarea salmonella spp durează între 7 şi 10 zile. Ancheta este în desfăşurare, iar rezultatele urmează a fi făcute publice după finalizare. (AGERPRES)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...