Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Amenzi ”antitrust” de 338 milioane de euro, pentru mezelarii germani!

Autor: Meat MIlkluni, 21 iulie, 2014

Autorităţile germane antitrust au amendat marii producători de mezeluri cu 338 de milioane de euro pentru practicile de fixare a preţurilor, relatează Wall Street Journal. Amenzile au fost aplicate unor 21 de companii, între care se află cei mai populari producători de cârnaţi, şi 33 de persoane, informeaza Bursa.

Reprezentanţii companiilor respective s-au întâlnit în mod regulat pentru a discuta preţurile, începând din 2003, potrivit concluziilor investigaţiilor care au fost declanşate în urma unor informaţii anonime, a precizat instituţia. „Discuţiile despre fixarea preţurilor au avut loc ani de zile, mai ales prin telefon, uneori între două părţi, iar alteori prin runde comune de discuţii.

Un număr de 11 companii au optat să colaboreze cu autorităţile şi au recunoscut practicile incorecte, în timp ce altele, între care subsidiara Herta a grupului Nestle, au negat că ar fi implicate şi intenţionează să conteste amenda. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...