Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Angst a primit permisiunea sa exporte salamul de sibiu in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorul roman de mezeluri Angst a primit aprobarea din partea autoritatilor europene de a vinde marca Salam de Sibiu pe intregul teritoriu al Uniunii, anunta oficialii companiei. Centenarul primului producator al Salamului de Sibiu coincide astfel cu recunoasterea dreptului de a vinde acest produs in afara granitelor Romaniei.

„Ne bucuram sa redevenim dupa 20 de ani un partener de afaceri al tarilor europene cu cel mai cunoscut produs din carne al Romaniei, Salamul de Sibiu”, a declarat presedinte Angst, Sorin Minea.”Este foarte inportant ca Romania sa comercializeze in spatiul european produse cu valoare adaugata, produse de calitate ce pot schimba statutul Romaniei din consumator in producator „, a mai adaugat acesta.

Decizia Uniunii Europene vine dupa un lung sir de evaluari desfasurate la Sinaia de catre autoritatile europene impreuna cu cele din Romania.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...