Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Angst își dezvoltă producția de ready meal

Autor: Ilie Stoianvineri, 13 septembrie, 2013

Producătorul de mezeluri Angst, controlat de omul de afaceri Sorin Minea, îşi extinde activitatea cu o linie de producţie de mâncare gătită şi salate, pentru care va fi construită o nouă clădire în cadrul fabricii din Buftea. „Este o linie specializată în mâncare gătită şi salate. Sper ca în maxim o lună să înceapă construcţia şi în noiembrie să o inaugurăm”, a declarat, ieri, Sorin Minea, care nu a dorit să dezvăluie valoarea şi alte detalii despre investiţie.

Angst a fost înfiinţată în 1990, fiind o investiţie româno-elveţiană. Firma este controlată de Sorin Minea care deţine 60% din acţiuni, restul de 40% fiind împărţit în mod egal între Liudmila Minea şi Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst, informează Bursa.

Grupul Angst deţine trei fabrici, la Buftea (carne proaspătă şi preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) şi Videle (procesare a laptelui), precum şi o reţea de 24 de magazine de tip supermarket. În octombrie 2011, Angst a semnat un parteneriat cu Carrefour pentru integrarea şi rebranduirea acestor magazine cu franciza Express.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, citate de Mediafax, anul trecut Angst a trecut pe pierderi, de 7,7 milioane lei (1,7 milioane euro), de la un profit de 11.773 lei în anul anterior, iar afacerile au stagnat la 185,6 milioane lei (41,5 milioane euro).(Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...