Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Angus-Ro-Suceava, acreditată pentru determinarea calității

Autor: Meat MIlkjoi, 3 iulie, 2014

Asociaţia Angus-Ro, înfiinţată în judeţul Suceava, a fost acreditată în luna mai pentru efectuarea serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de taurine pentru carne.

„Introducerea controlului oficial al performanţelor productive (COP) reprezintă un pas hotărâtor pentru viitorul creşterii taurinelor de carne; practic, se pun bazele selecţiei, ameliorării raselor de vite exploatate în România”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Angus-Ro, Traian Atanasiu, pentru Agroinfo.

Asociaţia crescătorilor de taurine preponderent din rasa pentru carne Aberdeen Angus a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, în judeţul Suceava, sub îndrumarea medicului veterinar dr. Vasile Pachiţanu, un nume greu în creşterea bovinelor din România, şi la iniţiativa unui grup de fermieri inimoşi, care astăzi se mândresc cu faptul că deţin cea mai mare fermă de taurine Angus în rasă pură.

Ferma se află în comuna Baia, lângă Fălticeni, şi aparţine vicepreşedintelui Asociaţiei Angus-Ro, tânărul fermier Mihai Vlas, care creşte în stabulaţie liberă peste 150 exemplare Aberdeen Angus în rasă curată.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...