Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Animale transportate necorespunzător, confiscate de DSVSA și Poliție

Autor: Meat MIlkluni, 12 mai, 2014

Poliţiştii vâlceni au acţionat vineri pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, folosindu-se mijloace de transport neautorizate  pentru transportul fără documente al produselor fapt ce afectează bugetul de stat şi siguranţa alimentară a cetăţenilor.

Astfel, în jurul orei 10.00, poliţiştii au oprit pe DN7- Călimăneşti pentru control o autoutilitară, ce se deplasa în direcţia Sibiu – Râmnicu Vâlcea, condusă de D. Nicu, de 47 de ani, din comuna Dragodana, judeţul Dâmboviţa, ce transporta animale vii (tineret porcin) fără a avea autovehiculul autorizat pentru astfel de transport. În urma solicitării documente de provenienţă şi însoţire, precum şi a documente sanitare-veterinare conform  legislaţiei în vigoare conducătorul auto nu a prezentat nici un document.În aceste condiţii a fost solicitat sprijinul unui reprezentant al  D.S.V.S.A. Vâlcea.

În urma verificărilor, s-a dispus dirijarea autoutilitarei către o societatea de profil, unde după numărare şi cântărire a rezultat faptul că erau transportate 110 capete tineret porcin cu o greutate totală de 3094 kg .
A fost dispusă confiscarea acestora,  urmând ca A.J.F.P. Vâlcea să întocmească factură şi să urmărească încasarea valorii de aproximativ 21.000 de lei. Conform H.G. nr. 984/2005 cu modificările ulterioare, art. 32, lit. b, pct. 1, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 6.000 de lei. (impactreal.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...