Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

Cârnații afumați și fierți de la „Fomică?”, într-un NOU ambalaj practic
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Cârnații de pui afumați și fierți marca „Fomică?”, brandul de preparate și semipreparate românești care se remarcă prin faptul că sunt fără aditivi, fără coloranți, fără conservanți, pot fi găsiți într-un nou ambalaj practic, care conține patru bucăți de cârnați vidați în atmosferă...

Rata de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură: 36,2% față de2016
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat MADR) România acordă o atenție deosebită stimulării investițiilor și atragerii de fonduri europene pentru agricultură.   Beneficiarii acestor plăți sunt fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice locale din România, care și-au luat angajamentul de a realiza proiecte ambițioase, cu impact...

C.E.: Centrele urbane și inovația din Industria alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a finalizat un foarte interesant studiu care a vizat impactul pe care îl au marile centre urbane asupra inovațiilor din industria alimentară (”Food in cities: study on innovation for a sustainable and healthy production, delivery, and consumption of food in cities”, Autori: Anja De Cunto, Cinzia...

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...