Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

Forumul Global pentru Alimentație și Agricultura 2020
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian OROS, a participat la Reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură 2020 (GFFA 2020), alături de 72 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de 11 înalți demnitari ai organizațiilor mondiale (Directorul general al...

ANPC a organizat o întâlnire cu asociațiile de consumatori
Autor: meatmilk  /   joi, 23 ianuarie 2020

ANPC a organizat recent o întâlnire cu asociațiile și organizațiile de consumatori din România. Scopul întâlnirii a fost unul consultativ și a avut ca rezultat final desemnarea reprezentanților asociațiilor de consumatori în Consiliul consultativ pentru protecția consumatorilor, organizat la nivel național.   La...

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 257 de localități din 26 de județe, cu un număr de 611 de focare (dintre care 8 focare în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații de tip A). În alte 10 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți.   De la prima semnalare a prezenței...

ANSVSA a dispus retragerea produselor de carne de pasăre din Ungaria
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a acționat prompt consecutiv notificării Comisiei Europene din data de 17 ianuarie, către mai multe state membre, (Austria, Croația, Italia, Olanda, România, Republica Cehă, Slovenia), privind livrările de produse din carne de pasăre, provenite din fermele de...

Întâlnirea ministrului Agriculturii cu Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, l-a primit luni, 20 ianuarie 2020, la sediul instituției pe E.S. Sufyan Qudah, Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei în România.   În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la schimburile comerciale cu produse agroalimentare dintre...

Forumul Global pentru Alimentație și Agricultura 2020
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian OROS, a participat la Reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură 2020 (GFFA 2020), alături de 72 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de 11 înalți demnitari ai organizațiilor mondiale (Directorul general al...

ANPC a organizat o întâlnire cu asociațiile de consumatori
Autor: meatmilk  /   joi, 23 ianuarie 2020

ANPC a organizat recent o întâlnire cu asociațiile și organizațiile de consumatori din România. Scopul întâlnirii a fost unul consultativ și a avut ca rezultat final desemnarea reprezentanților asociațiilor de consumatori în Consiliul consultativ pentru protecția consumatorilor, organizat la nivel național.   La...