Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

Josi Logistic, din nou prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

Compania Josi Logistic va fi prezentă la conferința internațională Meat.Milk, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Josi Logistic reprezinta un grup de firme, cu capital 100% romanesc, cu potential mare si ambitii pe masura. Proiectul a luat fiinta in anul 2005, ca o afacere de familie si...

Smithfield a confirmat participarea la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

Unul dintre liderii mondiali ai producției de carne de porc din lume, și liderul incontestabil în domaniu, din România, Smithfield, a confirmat participarea la conferința Meat.Milk 2019 care va începe pe data de 30 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Așa cum se afirmă în prezentarea companiei, Excelența nu se obține, ea...

Proteinele de mâine pot înlocui oxidul de zinc din dieta purceilor
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 24 mai 2019

Poate alimentația complementară să înlocuiască oxidul de zinc din dieta porcilor, fără a crește utilizarea antibioticelor sau costurile de producție? O cercetare a acestor teme tocmai a fost finalizată de către Universitatea din Copenha împreună cu firmele FermentationExperts și European Protein, acestea din urmă producând...

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...