Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

Rusia extinde embargoul asupra cărnii din Uniunea Europeană
Autor: Nora Marin  /   vineri, 20 iulie 2018

Global Meat News informează că guvernul moscovit a decis extinderea a embargoului asupra cărnii de porc și a produselor din carne din Uniunea Europeană. Făzând o declarație pe această temă, Vladimir Putin a argumentat că prelungirea va avea un impact pozitiv asupra sectorului rusesc de carne.   Ca urmare, industria cărnii...

ANSVS și Poliţia de Frontieră, acțiuni comune pentru a preveni răspândirea PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) Una dintre măsurile necesare a fi aplicate, în contextul evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) în România și în proximitatea teritoriului național, este aceea de verificare la frontieră, în vederea prevenirii introducerii în România a unor produse de origine animală prin care se poate transmite virusul...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...