Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

Top-ul lunii aprilie al vizibilității în online a mărcilor de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii marcilor de carne si produse din carne, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai...

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza Recolta.eu.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin de mai mult timp faptul ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotic, ce pot fi transmise la oameni.

Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times, consultata de EvZ.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea bacteriei numite CC398, un stafilococ auriu rezistent la meticilina (prescurtat MRSA). Oamenii de stiinta au ilustrat trecerea bacteriei de la om la porc, unde a capatat rezistenta la tetraciclina si meticilina, intorcandu-se apoi sub acesta forma in corpul uman. Intrebarea este cat de des se va intampla acest lucru in viitor daca nu instituim un control in ceea ce priveste folosirea de antibiotic, a precizat Lance Price, de la Translational Genomics Research Institute, din Arizona (SUA).

In Uniunea Europeana este interzisa inca din 2006 utilizarea antibioticelor pentru stimularea cresterii animalelor, administrarea lor fiind permisa insa in scopuri medicale.

Studiu: Consumatorii doresc tot mai multe proteine
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 23 mai 2018

Deoarece interesul consumatorilor pentru proteine ​​continuă să crească, producătorii de alimente se străduiesc să se diferențieze pe baza sursei de proteine. Dar, sugerează noi cercetări, consumatorii sunt cei mai favorabili surselor de proteine recunoscute și familiare.   În decursul ultimului deceniu, produsele care...

AHK România susține sistemul de pensii administrate privat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

(Comunicat) AHK Romania susține sistemul de pensii administrate privat (așa numitul Pilon II) din România și punctează în cele de mai jos avantajele acestuia, precum și riscurile pe termen lung pe care le implică modificarea cadrului actual de funcționare.   Un sistem de pensii bazat pe economisire cum este Pilonul II...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de lactate pe luna martie
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii marcilor de lactate, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

Top-ul lunii aprilie al vizibilității în online a mărcilor de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii marcilor de carne si produse din carne, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai...