Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Animalele vii şi cerealele, 40% din agroexporturi în S1

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 2 octombrie, 2013

Exporturile de animalele vii, grâu, orz şi porumb au cumulat 700 de milioane de euro, adică 40% din totalul livrat în străinătate în primul semestru, arată o analiză a ZF, făcută pe baza statisticii oficiale a Ministerului Agriculturii (MADR).

Afacerile exportatorilor de animale vii, grâu, orz şi porumb au crescut în medie cu 2,4% în S1, în timp ce per total exporturile agroalimentare au avansat cu 5,7% în aceeaşi perioadă, se arată în Ziarul financiar.

„Agricultura şi industria alimentară au cel mai mare potenţial de creştere. Exporturile din industria alimentară românească se bazează pe multe companii mici care fac exporturi de 1-2 milioane de euro anual. Din 2008 exporturile din agricultură au crescut de trei ori şi  cele din industria alimentară de 1,4 ori“, explică profesorul dr. Cezar Mereuţă, cercetător în economie. Greutatea celor patru categorii de produse în totalul exporturilor agroalimentare arată lipsa paşilor făcuţi către procesare în această piaţă.

Produsele procesate cu cea mai mare valoare exportate din România în S1 sunt ţigările (227 mil. euro), carnea şi produsele din carne (163 mil. euro). (Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...