Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Anpc gaseste produse traditionale cu e-uri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La 73% dintre cei 400 de comercianti verificati, ANPC a depistat nereguli in ce priveste vanzarea de produse traditionale, precum Parizer ca la Bunica, Salam de Casa, sau Carnati Afumati, fiind neinregistrate si continand E-uri, informeaza Mediafax.

Presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca in ultima perioada s-a constatat utilizarea excesiva (pana la derizoriu) a termenilor traditional, traditionalitate, reteta traditionala, traditie.

El a precizat ca, in urma controalelor la nivel national, 296 (73,6%) din cei 402 agenti economici verificati prezentau nereguli, in ce priveste legalitatea utilizarii termenilor traditional, reteta traditionala sau a produselor alimentare cu indicatie geografica/denumire de origine. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...