Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANPC a lansat campania ”Citește eticheta”

Autor: joi, 5 decembrie, 2013

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului lansează o nouă etapă a campaniei naţionale „Citeşte eticheta!”, destinată produselor agroalimentare. Campania apare în contextul în care Comisia Europeană ia măsuri care vizează protecţia consumatorilor şi garantarea integrităţii produselor alimentare ambalate, comercializate în Uniunea Europeană.

Astfel, ceea ce este scris pe eticheta de pe produs trebuie să spună adevărul despre conţinutul acestuia. Statele membre UE au luat măsurile necesare pentru ca produsele etichetate necorespunzător să fie scoase de pe piaţă.

De altfel, la nivel european a fost elaborat un plan pentru coordonarea unui program de testare a produselor, care se va derula timp de o lună şi care îşi propune să identifice prezenţa nedeclarată a cărnii de cal în compoziţia produselor, precum şi a cărnii de cal care conţine fenilbutazonă.

În plus, normele UE vor prevedea ca pe etichete să fie prevăzute şi proteinele adăugate la produsele din carne care provin de la acelaşi tip de animal.

Sancţiuni în caz de fraudă pe lanţul de aprovizionare

Protecţia Consumatorilor mai informează că se va îmbunătăţi armonizarea sancţiunilor în caz de fraudă în lanţul de aprovizionare. „Se vor extinde şi normele UE privind originea alimentelor pentru a include mai multe categorii de produse (de exemplu, altele decât ouăle, mierea şi carnea provenind din afara UE) şi toate tipurile de carne.

„Fiecare consumator trebuie să facă alegeri în cunoştinţă de cauză cu privire la produsele pe care le cumpără şi să le utilizeze în condiţii de siguranţă.Totodată, ne dorim conştientizarea consumatorilor cu privire la importanţa solicitării bonului fiscal, prin lansarea mesajului – Cere Bonul Fiscal pentru un produs sigur!”, a spus şi Sorin Mierlea, preşedintele A.N.P.C.P.P.S. Romania.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...