Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANPC a lansat campania ”Citește eticheta”

Autor: joi, 5 decembrie, 2013

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului lansează o nouă etapă a campaniei naţionale „Citeşte eticheta!”, destinată produselor agroalimentare. Campania apare în contextul în care Comisia Europeană ia măsuri care vizează protecţia consumatorilor şi garantarea integrităţii produselor alimentare ambalate, comercializate în Uniunea Europeană.

Astfel, ceea ce este scris pe eticheta de pe produs trebuie să spună adevărul despre conţinutul acestuia. Statele membre UE au luat măsurile necesare pentru ca produsele etichetate necorespunzător să fie scoase de pe piaţă.

De altfel, la nivel european a fost elaborat un plan pentru coordonarea unui program de testare a produselor, care se va derula timp de o lună şi care îşi propune să identifice prezenţa nedeclarată a cărnii de cal în compoziţia produselor, precum şi a cărnii de cal care conţine fenilbutazonă.

În plus, normele UE vor prevedea ca pe etichete să fie prevăzute şi proteinele adăugate la produsele din carne care provin de la acelaşi tip de animal.

Sancţiuni în caz de fraudă pe lanţul de aprovizionare

Protecţia Consumatorilor mai informează că se va îmbunătăţi armonizarea sancţiunilor în caz de fraudă în lanţul de aprovizionare. „Se vor extinde şi normele UE privind originea alimentelor pentru a include mai multe categorii de produse (de exemplu, altele decât ouăle, mierea şi carnea provenind din afara UE) şi toate tipurile de carne.

„Fiecare consumator trebuie să facă alegeri în cunoştinţă de cauză cu privire la produsele pe care le cumpără şi să le utilizeze în condiţii de siguranţă.Totodată, ne dorim conştientizarea consumatorilor cu privire la importanţa solicitării bonului fiscal, prin lansarea mesajului – Cere Bonul Fiscal pentru un produs sigur!”, a spus şi Sorin Mierlea, preşedintele A.N.P.C.P.P.S. Romania.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...