Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Anpc: parizer de curcan din sorici si slanina de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aproximativ 90% dintre comerciantii de carne verificati au fost depistati cu nereguli, a declarat marti, 4 octombrie, Constantin Cerbulescu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

In luna septembrie, inspectorii de la Protectia Consumatorilor au controlat modul de comercializare a produselor din carne, fiind verificati 158 de operatori economici, dintre acestia 139 (88%) isi desfasurau activitatea neconform. Amenzile au insumat peste 430.000 de lei.

Un procent de 41% (2.300 kg) din totalul celor 5.600 kilograme preparate din carne supuse controlului se situa in afara prevederilor legale. De asemenea, 43% din 63 esantioane prelevate de inspectorii ANPC prezentau nereguli. Au fost retrase definitiv de la comercializare 152 kilograme de carne aterata, cu termenul de valabilitate expirat sau care afectau interesul economic al consumatorilor.

Valoarea acestor produse este de 2.900 lei. Au fost de asemenea oprite de la comercializare 1.750 kilograme de preparate din carne, fiind aplicate 159 de sanctiuni, dintre care 110 amenzi.

Incalcarile normelor legale au avut drept urmari principale prezenta caracteristicilor fizico-chimice si organoleptice neconforme; salam cu mucegai pe membrana produsului, carnati de Plescoi din carne de oaie, cu aspect vechi si suprafata lipicioasa.

Alte produse contineau sare si apa peste limitele admise; salam de vara, salam Victoria, carnati cabanos. Presedintele ANPC a exemplificat, dintre preparatele cu abateri de la prevederile legale privind informarea consumatorului, un produs comercializat ca parizer de curcan, avand insa in compozitie urmatoarele ingrediente: emulsie de sorici si slanina de porc. (TS)

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...