Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Anpc: parizer de curcan din sorici si slanina de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aproximativ 90% dintre comerciantii de carne verificati au fost depistati cu nereguli, a declarat marti, 4 octombrie, Constantin Cerbulescu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

In luna septembrie, inspectorii de la Protectia Consumatorilor au controlat modul de comercializare a produselor din carne, fiind verificati 158 de operatori economici, dintre acestia 139 (88%) isi desfasurau activitatea neconform. Amenzile au insumat peste 430.000 de lei.

Un procent de 41% (2.300 kg) din totalul celor 5.600 kilograme preparate din carne supuse controlului se situa in afara prevederilor legale. De asemenea, 43% din 63 esantioane prelevate de inspectorii ANPC prezentau nereguli. Au fost retrase definitiv de la comercializare 152 kilograme de carne aterata, cu termenul de valabilitate expirat sau care afectau interesul economic al consumatorilor.

Valoarea acestor produse este de 2.900 lei. Au fost de asemenea oprite de la comercializare 1.750 kilograme de preparate din carne, fiind aplicate 159 de sanctiuni, dintre care 110 amenzi.

Incalcarile normelor legale au avut drept urmari principale prezenta caracteristicilor fizico-chimice si organoleptice neconforme; salam cu mucegai pe membrana produsului, carnati de Plescoi din carne de oaie, cu aspect vechi si suprafata lipicioasa.

Alte produse contineau sare si apa peste limitele admise; salam de vara, salam Victoria, carnati cabanos. Presedintele ANPC a exemplificat, dintre preparatele cu abateri de la prevederile legale privind informarea consumatorului, un produs comercializat ca parizer de curcan, avand insa in compozitie urmatoarele ingrediente: emulsie de sorici si slanina de porc. (TS)

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...