Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Anpc: parizer de curcan din sorici si slanina de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aproximativ 90% dintre comerciantii de carne verificati au fost depistati cu nereguli, a declarat marti, 4 octombrie, Constantin Cerbulescu, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

In luna septembrie, inspectorii de la Protectia Consumatorilor au controlat modul de comercializare a produselor din carne, fiind verificati 158 de operatori economici, dintre acestia 139 (88%) isi desfasurau activitatea neconform. Amenzile au insumat peste 430.000 de lei.

Un procent de 41% (2.300 kg) din totalul celor 5.600 kilograme preparate din carne supuse controlului se situa in afara prevederilor legale. De asemenea, 43% din 63 esantioane prelevate de inspectorii ANPC prezentau nereguli. Au fost retrase definitiv de la comercializare 152 kilograme de carne aterata, cu termenul de valabilitate expirat sau care afectau interesul economic al consumatorilor.

Valoarea acestor produse este de 2.900 lei. Au fost de asemenea oprite de la comercializare 1.750 kilograme de preparate din carne, fiind aplicate 159 de sanctiuni, dintre care 110 amenzi.

Incalcarile normelor legale au avut drept urmari principale prezenta caracteristicilor fizico-chimice si organoleptice neconforme; salam cu mucegai pe membrana produsului, carnati de Plescoi din carne de oaie, cu aspect vechi si suprafata lipicioasa.

Alte produse contineau sare si apa peste limitele admise; salam de vara, salam Victoria, carnati cabanos. Presedintele ANPC a exemplificat, dintre preparatele cu abateri de la prevederile legale privind informarea consumatorului, un produs comercializat ca parizer de curcan, avand insa in compozitie urmatoarele ingrediente: emulsie de sorici si slanina de porc. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...