Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa a aplicat amenzi de 26.000 de lei pentru nerespectarea conditiilor de igiena in unitatile alimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada 11.03.2011 – 17.03.2011, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor din cadrul Directiilor judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti, au desfasurat 2.514 activitati de control in unitatile din industria agroalimentara.

Ca urmare a deficientelor constatate, au fost aplicate 22 sanctiuni contraventionale, in valoare de 26.000 de lei si 39 de avertismente. De asemenea, au fost emise 10 Ordonante de Suspendare a Activitatii si 31 de Ordonante de Interzicere a Activitatii.

Unitatile din industria agroalimentara controlate desfasoara activitati pe domenii de activitate: fabricarea painii si produselor de patiserie, a produselor de morarit, a bauturilor racoritoare si alcoolice si unitati de depozitare pentru seminte, legume si fructe.

In urma controalelor efectuate, au fost constatate o serie de neconformitati, cum ar fi: conditiile de igiena necorespunzatoare, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, nerespectarea criteriilor de compatibilitate la depozitare, nerespectarea conditiilor de manipulare, nerespectarea planului de autocontrol, sursa de apa utilizata contaminata bacteriologic si lipsa monitorizarii temperaturii in spatiul de depozitare.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...