Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA a dispus un control la nivel național, în sectorul de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 22 iunie, 2016

ANSVSA transmite că, în cursul lunii iunie 2016, la nivelul fiecărei DSVSA judeţene s-au constituit echipe de inspectori care desfăşoară controale oficiale în unităţile din sectorul cărnii de pasăre, pe întregul lanţ alimentar.

 

Aceste controale oficiale sunt organizate cu scopul verificării modului de respectare a  condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea cărnii proaspete, a cărnii tocate şi a cărnii preparate de pasăre, destinate comercializării către consumatorul final, precum şi a cărnii separate mecanic de pasăre.

 

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor verifică abatoare, centre de sacrificare păsări la nivelul fermelor sau al exploataţiilor, unităţi de tranşare şi unităţi care desfăşoară activităţi de producere a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a cărnii de pasăre separate mecanic.

 

Rezultatele acestor controale vor fi raportate de Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor la ANSVSA şi vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.   (Serviciul Comunicare)

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...