Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA a făcut bilanțul Comandamentului Estival 2015

Autor: Ilie Stoianvineri, 31 iulie, 2015

Având în vedere că s-a parcurs jumătate din perioada de activitate a Comandamentului Sezon Estival 2015 şi a fost un moment de prim bilanţ, şedinţa de analiză a fost condusă de către preşedintele ANSVSA Bucureşti, dr. Dumitru Băiculescu, alături de directorul general al Direcţiei Generale Control Oficial, dr. Sorin Mitrea.

 

Rezultatele prezentate au arătat că activitatea Comandamentului Sezon Estival 2015 se desfăşoară în parametrii normali, insistându-se ca şi în cea de-a doua parte de funcţionare să se menţină acelaşi ritm, pentru a evita riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare.

 

În perioada 20.07.2015 – 26.07.2015, medicii veterinari care îşi desfăşoară activitatea în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, au verificat un număr de 193 de operatori din industria alimentară.

 

Controalele au vizat: 91 restaurante, 3 pizzerii, 14 unităţi tip fast-food, 11 braserii, 14 unităţi tip bufet,  10 baruri, 7 beach baruri,  27 magazine alimentare, 7 laboratoare patiserie, 1 tonetă îngheţată, 8 tabere şcolare, unităţi  localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

 

Neconformităţile constatate în timpul verificărilor au fost cele cu privire la: manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora,  precum şi la comercializarea produselor alimentare neconforme, sau în spaţii neaprobate sanitar veterinar sau neigienizate.

 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  28 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.800 de lei.

 

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4589 kg, lapte şi produse lactate – 750 kg,  peşte şi produse din peşte – 1390 kg, ouă – 40 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 57.877 lei.

C.E.: Planul pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 27 februarie 2019

DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/300 A COMISIEI din 19 februarie 2019 de instituire a unui plan general pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale (Text cu relevanță pentru SEE)   COMISIA EUROPEANĂ, având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii...

ANSVSA: Acțiuni întreprinse în cazul somonului contaminat cu Listeria
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus realizarea unor controale tematice în acest sens.   În cadrul acestor...