Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA a închis unităţi de comercializare a peştelui

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 24 aprilie, 2013

Şapte unităţi de comercializare a peştelui din judeţul Tulcea au fost închise de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), din cauza neregulilor constatate în timpul controalelor efectuate săptămâna trecută, scrie www.antenasatelor.ro.

Şeful DSVSA, Marian Tuchilă, a declarat luni, că cinci dintre cele 21 de unităţi care comercializează peşte în oraşul Tulcea au primit ordine de închidere a activităţii din cauza neconformităţilor constatate, în cazul unui alt magazin inspectorii DSVSA aplicând o amendă de 600 de lei şi confiscând 30 de kilograme de peşte.

„S-au verificat, de asemenea, două unităţi din Dunavăţu de Sus care comercializau peşte şi în cazul acestora dispunându-se suspendarea activităţii, din cauza normelor de igienă nerespectate. În plus, în cazul unuia din cele două puncte nu ni s-a permis nici accesul în unitate”, a afirmat Marian Tuchilă.(Cf. www.antenasatelor.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...