Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa a realizat 2039 de controale la firmele din industria alimentara

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au continuat, in perioada 24 – 30 august, controalele in unitatile din industria agroalimentara.

In unitatile respective s-a verificat modul in care operatorii respecta normele si cerintele de igiena privind spatiile in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, cele de depozitare ale materiilor prime si ale produselor finite, dar si conditiile de functionare ale unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Au fost realizate 2.039 controale, in urma carora au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 18.400 lei.

In urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de abateri privind:

– respectarea regulilor de igiena (depozitare, paviment, manipulare, contract DDD, pereti, spatii, dezinfectanti)
– produsele alimentare (ambalare, etichetare, buletine analiza)
– personalul angajat (echipament protectie,carnete de sanatate, dosare medicale)
– documentarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (proceduri, consemnari)
– altele (comercializare)

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

– Bistrita-Nasaud, 600 lei – lipsa echipament protectie, lipsa dezinfectanti, nu se face dovada starii de sanatate a personalului;
– Brasov, 600 lei – igiena necorespunzatoare;
– Bucuresti, 2.000 lei – etichetare necorespunzatoare, nu se respecta regimul termic, nu este implementat in totalitate HACCP;
– Caras-Severin, 600 lei – spatii neaprobate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
– Dambovita, 2.000 lei – spatii neintretinute igienic;
– Prahova, 11.400 lei – depozitare, ambalare, manipulare si etichetare necorespunzatoare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
– Valcea, 1.200 lei- spatii neintretinute igienic.

Cu ocazia acestor controale, s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

N.R.: Din pacate, ANSVSA nu a comunicat numele companiilor gasite in neregula.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...

Ansvsa a realizat 2039 de controale la firmele din industria alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au continuat, in perioada 24 – 30 august, controalele in unitatile din industria agroalimentara.

In unitatile respective s-a verificat modul in care operatorii respecta normele si cerintele de igiena privind spatiile in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, cele de depozitare ale materiilor prime si ale produselor finite, dar si conditiile de functionare ale unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Au fost realizate 2.039 controale, in urma carora au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 18.400 lei.

In urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de abateri privind:

– respectarea regulilor de igiena (depozitare, paviment, manipulare, contract DDD, pereti, spatii, dezinfectanti)
– produsele alimentare (ambalare, etichetare, buletine analiza)
– personalul angajat (echipament protectie,carnete de sanatate, dosare medicale)
– documentarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (proceduri, consemnari)
– altele (comercializare)

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

– Bistrita-Nasaud, 600 lei – lipsa echipament protectie, lipsa dezinfectanti, nu se face dovada starii de sanatate a personalului;
– Brasov, 600 lei – igiena necorespunzatoare;
– Bucuresti, 2.000 lei – etichetare necorespunzatoare, nu se respecta regimul termic, nu este implementat in totalitate HACCP;
– Caras-Severin, 600 lei – spatii neaprobate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
– Dambovita, 2.000 lei – spatii neintretinute igienic;
– Prahova, 11.400 lei – depozitare, ambalare, manipulare si etichetare necorespunzatoare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
– Valcea, 1.200 lei- spatii neintretinute igienic.

Cu ocazia acestor controale, s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

N.R.: Din pacate, ANSVSA nu a comunicat numele companiilor gasite in neregula.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...