Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa a realizat 2039 de controale la firmele din industria alimentara

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au continuat, in perioada 24 – 30 august, controalele in unitatile din industria agroalimentara.

In unitatile respective s-a verificat modul in care operatorii respecta normele si cerintele de igiena privind spatiile in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, cele de depozitare ale materiilor prime si ale produselor finite, dar si conditiile de functionare ale unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Au fost realizate 2.039 controale, in urma carora au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 18.400 lei.

In urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de abateri privind:

– respectarea regulilor de igiena (depozitare, paviment, manipulare, contract DDD, pereti, spatii, dezinfectanti)
– produsele alimentare (ambalare, etichetare, buletine analiza)
– personalul angajat (echipament protectie,carnete de sanatate, dosare medicale)
– documentarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (proceduri, consemnari)
– altele (comercializare)

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

– Bistrita-Nasaud, 600 lei – lipsa echipament protectie, lipsa dezinfectanti, nu se face dovada starii de sanatate a personalului;
– Brasov, 600 lei – igiena necorespunzatoare;
– Bucuresti, 2.000 lei – etichetare necorespunzatoare, nu se respecta regimul termic, nu este implementat in totalitate HACCP;
– Caras-Severin, 600 lei – spatii neaprobate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
– Dambovita, 2.000 lei – spatii neintretinute igienic;
– Prahova, 11.400 lei – depozitare, ambalare, manipulare si etichetare necorespunzatoare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
– Valcea, 1.200 lei- spatii neintretinute igienic.

Cu ocazia acestor controale, s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

N.R.: Din pacate, ANSVSA nu a comunicat numele companiilor gasite in neregula.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Ansvsa a realizat 2039 de controale la firmele din industria alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au continuat, in perioada 24 – 30 august, controalele in unitatile din industria agroalimentara.

In unitatile respective s-a verificat modul in care operatorii respecta normele si cerintele de igiena privind spatiile in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, cele de depozitare ale materiilor prime si ale produselor finite, dar si conditiile de functionare ale unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Au fost realizate 2.039 controale, in urma carora au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 18.400 lei.

In urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de abateri privind:

– respectarea regulilor de igiena (depozitare, paviment, manipulare, contract DDD, pereti, spatii, dezinfectanti)
– produsele alimentare (ambalare, etichetare, buletine analiza)
– personalul angajat (echipament protectie,carnete de sanatate, dosare medicale)
– documentarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (proceduri, consemnari)
– altele (comercializare)

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

– Bistrita-Nasaud, 600 lei – lipsa echipament protectie, lipsa dezinfectanti, nu se face dovada starii de sanatate a personalului;
– Brasov, 600 lei – igiena necorespunzatoare;
– Bucuresti, 2.000 lei – etichetare necorespunzatoare, nu se respecta regimul termic, nu este implementat in totalitate HACCP;
– Caras-Severin, 600 lei – spatii neaprobate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
– Dambovita, 2.000 lei – spatii neintretinute igienic;
– Prahova, 11.400 lei – depozitare, ambalare, manipulare si etichetare necorespunzatoare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
– Valcea, 1.200 lei- spatii neintretinute igienic.

Cu ocazia acestor controale, s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

N.R.: Din pacate, ANSVSA nu a comunicat numele companiilor gasite in neregula.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...