Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa a solicitat comisiei europene statutul de tara libera de bruceloza bovina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a solicitat Comisiei Europene ca Romania sa fie recunoscuta ca tara libera de bruceloza bovina. Dosarul, depus de tara noastra a fost evaluat de catre expertii Comisiei Europene, urmand sa fie aprobat.

Pana la sfarsitul acestui an, A.N.S.V.S.A. va solicita Comisiei Europene statutul de tara libera pentru alte trei boli: tuberculoza bovina, leucoza enzootica bovina si anemia infectioasa ecvina. Prin obtinerea statutului de tara libera pentru aceste boli, se vor realiza economii substantiale la bugetul statului, prin reducerea numarului de teste, cu respectarea cerintelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii Animalelor (OIE).

Totodata, se va acorda un sprijin important crescatorilor de animale din tara noastra, prin cresterea exporturilor si a importantei Romaniei pe piata comunitara a comertului cu animale din aceste specii.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...