Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ansvsa a solicitat comisiei europene statutul de tara libera de bruceloza bovina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a solicitat Comisiei Europene ca Romania sa fie recunoscuta ca tara libera de bruceloza bovina. Dosarul, depus de tara noastra a fost evaluat de catre expertii Comisiei Europene, urmand sa fie aprobat.

Pana la sfarsitul acestui an, A.N.S.V.S.A. va solicita Comisiei Europene statutul de tara libera pentru alte trei boli: tuberculoza bovina, leucoza enzootica bovina si anemia infectioasa ecvina. Prin obtinerea statutului de tara libera pentru aceste boli, se vor realiza economii substantiale la bugetul statului, prin reducerea numarului de teste, cu respectarea cerintelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii Animalelor (OIE).

Totodata, se va acorda un sprijin important crescatorilor de animale din tara noastra, prin cresterea exporturilor si a importantei Romaniei pe piata comunitara a comertului cu animale din aceste specii.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...