Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa a solicitat comisiei europene statutul de tara libera de bruceloza bovina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a solicitat Comisiei Europene ca Romania sa fie recunoscuta ca tara libera de bruceloza bovina. Dosarul, depus de tara noastra a fost evaluat de catre expertii Comisiei Europene, urmand sa fie aprobat.

Pana la sfarsitul acestui an, A.N.S.V.S.A. va solicita Comisiei Europene statutul de tara libera pentru alte trei boli: tuberculoza bovina, leucoza enzootica bovina si anemia infectioasa ecvina. Prin obtinerea statutului de tara libera pentru aceste boli, se vor realiza economii substantiale la bugetul statului, prin reducerea numarului de teste, cu respectarea cerintelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii Animalelor (OIE).

Totodata, se va acorda un sprijin important crescatorilor de animale din tara noastra, prin cresterea exporturilor si a importantei Romaniei pe piata comunitara a comertului cu animale din aceste specii.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...