Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA: Acțiuni întreprinse în cazul somonului contaminat cu Listeria

Autor: meatmilkjoi, 21 februarie, 2019

(Comunicat) Ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus realizarea unor controale tematice în acest sens.

 

În cadrul acestor verificări, s-au prelevat atât probe din diferite loturi din produse finite de acest tip, cât și probe de sanitație din zonele de producție și ambalare a produsului finit procesat, probe care au fost trimise către laboratoare pentru a fi analizate.

 

Rezultatele buletinelor de analize, emise începând cu data de luni, 11 februarie, au indicat prezența bacteriei Listeria monocytogenes în probele de produs finit, provenite de la două unități de procesare a peștelui.

 

Având în vedere rezultatul pozitiv la probele de produs finit “file somon afumat”, echipe de inspectori sanitari veterinari s-au deplasat la unitățile respective, unde, în urma controlului efectuat, a fost dispusă măsura suspendării activității liniei de producție “file somon afumat” și reținerea oficială a unei cantități de 134 de kg de produse. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.000 de lei.

 

S-a acționat și pentru retragere de pe piață a loturilor de produse neconforme, pe baza listelor de distribuție puse la dispoziție de către reprezentanții unităților respective.

 

De la începutul acestei săptămâni, când a fost declanșată acțiunea de control și până la această dată, au fost retrase de la comercializare 96,77 de kg de produse din loturile unde a fost depistată prezența bacteriei Listeria monocytogenes, produse care au fost distruse.

 

Acțiunile de retragere și de rechemare ale produsului “file somon afumat”, provenit de la cele două unități de prelucrare a peștelui, sunt în derulare și se desfășoară sub supravegherea inspectorilor ANSVSA. Controalele ANSVSA cu această tematică, continuă.

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...