Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA: Aţiunile pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli

Autor: Meat MIlkvineri, 10 iunie, 2016

 ANSVSA transmite că, în cadrul unei acțiuni de control, au fost prelevate şi analizate un număr de 46 de probe, din următoarele categorii de produse: carcase de ovine, carcase de bovine, hamburgeri de vită, carne tocată de vită, pastă de mici, lapte crud, smântână, brânză de vaci și parmezan. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

 

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate și instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele: Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Bucureşti, Caraş Severin, Mureş, Hunedoara, Vâlcea, Suceava, Timiş.

 

Conform buletinelor de analiză, eliberate de către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, nu a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate.

 

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimntelor judeţene şi a municipiului Bucurreşti vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul Planului Naţional de Control.
*Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.

 

Iniţiativa aplicării acestui Plan aparţine conducerii ANSVSA, care, pe baza unei analize de risc a luat decizia de a întreprinde aceste acţiuni, cu caracter preponderent preventiv. (Serviciul Comunicare)

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus în evidență prezența virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetățean...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi metode de asomare sau modificate, utilizate la sacrificare.   Ghidul vizează simplificarea modului de compilare a...