Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA: Aţiunile pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli

Autor: Meat MIlkvineri, 10 iunie, 2016

 ANSVSA transmite că, în cadrul unei acțiuni de control, au fost prelevate şi analizate un număr de 46 de probe, din următoarele categorii de produse: carcase de ovine, carcase de bovine, hamburgeri de vită, carne tocată de vită, pastă de mici, lapte crud, smântână, brânză de vaci și parmezan. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

 

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate și instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele: Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Bucureşti, Caraş Severin, Mureş, Hunedoara, Vâlcea, Suceava, Timiş.

 

Conform buletinelor de analiză, eliberate de către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, nu a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate.

 

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimntelor judeţene şi a municipiului Bucurreşti vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul Planului Naţional de Control.
*Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.

 

Iniţiativa aplicării acestui Plan aparţine conducerii ANSVSA, care, pe baza unei analize de risc a luat decizia de a întreprinde aceste acţiuni, cu caracter preponderent preventiv. (Serviciul Comunicare)

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...