Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa avertizeaza crescatorii ca trebuie sa asigure animalelor conditii de protectie fata de ger si zapada

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) ANSVSA recomanda crescatorilor de animale, pe fondul avertizarilor meteorologice pentru fenomene severe, sa asigure un adapost corespunzator pentru animale, care sa poata oferi protectie fata de actiunea directa a frigului si zapezii, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

ANSVSA atrage atentia asupra asigurarii cantitati suficiente de apa si furaje corespunzatoare cantitativ, in functie de specie, talie si stare fiziologica si calitativ. De asemenea, inspectorii Autoritatii recomanda verificarea bunei functionari a echipamentelor de adapare si de furajare, in mod special instalatiei de adapare, avand in vedere riscul de inghet al acesteia.

Potrivit Autoritatii, la orice modificare a starii de sanatate sau de bunastare a animalelor precum si la aparitia unor modificari comportamentale, detinatorul de animale are obligatia sa anunte urgent medicul veterinar responsabil de supravegherea statusului de sanatate a animalelor din localitatea respectiva.

In cazul in care animalele sunt tinute afara, este important sa se asigure o sursa de apa potabila, precum si un adapost corespunzator, care sa poata oferi protectie fata de actiunea directa a frigului si zapezii.

Pentru transportatorii de animale vii, ANSVSA recomanda sa nu efectueze transporturi de animale in conditii meteo cu temperaturi foarte scazute, vant puternic si caderi masive de zapada, decat daca este neaparat necesar.

Totodata, acestia sunt obligati prin lege sa nu transporte animalele intr-un mod care le-ar putea provoca rani sau suferinte inutile. Inainte de a pleca la drum, sa verifice daca exista conditii adecvate de microclimat in mijlocul de transport si daca acestea sunt asigurate pe intreaga durata a transportului.

Din cauza conditiilor meteorologice exista riscul aparitiei stresului termic prin frig, motiv pentru care se impune inspectarea animalelor la intervale regulate in timpul calatoriei si totodata identificarea simptomelor acestuia.

Conducerea Autoritatii a dispus DSVSA judetene, sa intreprinda demersurile necesare pentru informarea fermierilor, unitatilor administrative locale, transportatorilor si altor detinatori de animale, cu privire la masurile specifice pentru asigurarea bunastarii animalelor in perioadele de iarna in care se inregistreaza conditii meteorologice severe si la responsabilitatile legale care le revin.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...