Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa avertizeaza crescatorii ca trebuie sa asigure animalelor conditii de protectie fata de ger si zapada

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) ANSVSA recomanda crescatorilor de animale, pe fondul avertizarilor meteorologice pentru fenomene severe, sa asigure un adapost corespunzator pentru animale, care sa poata oferi protectie fata de actiunea directa a frigului si zapezii, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

ANSVSA atrage atentia asupra asigurarii cantitati suficiente de apa si furaje corespunzatoare cantitativ, in functie de specie, talie si stare fiziologica si calitativ. De asemenea, inspectorii Autoritatii recomanda verificarea bunei functionari a echipamentelor de adapare si de furajare, in mod special instalatiei de adapare, avand in vedere riscul de inghet al acesteia.

Potrivit Autoritatii, la orice modificare a starii de sanatate sau de bunastare a animalelor precum si la aparitia unor modificari comportamentale, detinatorul de animale are obligatia sa anunte urgent medicul veterinar responsabil de supravegherea statusului de sanatate a animalelor din localitatea respectiva.

In cazul in care animalele sunt tinute afara, este important sa se asigure o sursa de apa potabila, precum si un adapost corespunzator, care sa poata oferi protectie fata de actiunea directa a frigului si zapezii.

Pentru transportatorii de animale vii, ANSVSA recomanda sa nu efectueze transporturi de animale in conditii meteo cu temperaturi foarte scazute, vant puternic si caderi masive de zapada, decat daca este neaparat necesar.

Totodata, acestia sunt obligati prin lege sa nu transporte animalele intr-un mod care le-ar putea provoca rani sau suferinte inutile. Inainte de a pleca la drum, sa verifice daca exista conditii adecvate de microclimat in mijlocul de transport si daca acestea sunt asigurate pe intreaga durata a transportului.

Din cauza conditiilor meteorologice exista riscul aparitiei stresului termic prin frig, motiv pentru care se impune inspectarea animalelor la intervale regulate in timpul calatoriei si totodata identificarea simptomelor acestuia.

Conducerea Autoritatii a dispus DSVSA judetene, sa intreprinda demersurile necesare pentru informarea fermierilor, unitatilor administrative locale, transportatorilor si altor detinatori de animale, cu privire la masurile specifice pentru asigurarea bunastarii animalelor in perioadele de iarna in care se inregistreaza conditii meteorologice severe si la responsabilitatile legale care le revin.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...