Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa avertizeaza crescatorii ca trebuie sa asigure animalelor conditii de protectie fata de ger si zapada

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) ANSVSA recomanda crescatorilor de animale, pe fondul avertizarilor meteorologice pentru fenomene severe, sa asigure un adapost corespunzator pentru animale, care sa poata oferi protectie fata de actiunea directa a frigului si zapezii, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

ANSVSA atrage atentia asupra asigurarii cantitati suficiente de apa si furaje corespunzatoare cantitativ, in functie de specie, talie si stare fiziologica si calitativ. De asemenea, inspectorii Autoritatii recomanda verificarea bunei functionari a echipamentelor de adapare si de furajare, in mod special instalatiei de adapare, avand in vedere riscul de inghet al acesteia.

Potrivit Autoritatii, la orice modificare a starii de sanatate sau de bunastare a animalelor precum si la aparitia unor modificari comportamentale, detinatorul de animale are obligatia sa anunte urgent medicul veterinar responsabil de supravegherea statusului de sanatate a animalelor din localitatea respectiva.

In cazul in care animalele sunt tinute afara, este important sa se asigure o sursa de apa potabila, precum si un adapost corespunzator, care sa poata oferi protectie fata de actiunea directa a frigului si zapezii.

Pentru transportatorii de animale vii, ANSVSA recomanda sa nu efectueze transporturi de animale in conditii meteo cu temperaturi foarte scazute, vant puternic si caderi masive de zapada, decat daca este neaparat necesar.

Totodata, acestia sunt obligati prin lege sa nu transporte animalele intr-un mod care le-ar putea provoca rani sau suferinte inutile. Inainte de a pleca la drum, sa verifice daca exista conditii adecvate de microclimat in mijlocul de transport si daca acestea sunt asigurate pe intreaga durata a transportului.

Din cauza conditiilor meteorologice exista riscul aparitiei stresului termic prin frig, motiv pentru care se impune inspectarea animalelor la intervale regulate in timpul calatoriei si totodata identificarea simptomelor acestuia.

Conducerea Autoritatii a dispus DSVSA judetene, sa intreprinda demersurile necesare pentru informarea fermierilor, unitatilor administrative locale, transportatorilor si altor detinatori de animale, cu privire la masurile specifice pentru asigurarea bunastarii animalelor in perioadele de iarna in care se inregistreaza conditii meteorologice severe si la responsabilitatile legale care le revin.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...