Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA: Bilanț provizoriu al Comandamentului Estival 2019

Autor: meatmilkjoi, 18 iulie, 2019

(Comunicat) Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat în perioada 08.07.2019 – 14.07.2019, 242 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

 

Controalele au vizat: 88 de restaurante, 2 pizzerii, 3 cantine, 27 de  unităţi tip fast – food, 5 braserii, 11 unităţi de tip bufet, 1 unitate tip bistro, 36 baruri, 1 supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 rulote, 1 unitate produse congelate, 1 depozit alimentar și o autoutilitară. În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:

 

-comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;

-ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;

-condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;

-depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

-comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat.

 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 36 de unități, respectiv 18 restaurante, 4 unități tip fast – food, 3 unități tip bufet, 2 magazine alimentare, 4 baruri, 1 supermarket, 1 rulotă, 1 laborator cofetărie/patiserie și o autoutilitară,  au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 358.900 de lei.

 

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

 

Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supraveghează şi verifică  permanent unităţile aflate pe Litoralul românesc. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară

ANPC: Proiect de Ordin cu privire la campaniile promoționale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 septembrie 2019

(Comunicat ANPC) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, prin Direcția Generală Control și  Supraveghere Piață și Armonizare Europeană,  a propus pentru consultare publică, la data de 29.08.2019, un Proiect de Ordin pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea...

Trei condiții esențiale pentru o bună funcționare a unităților CIP
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 30 august 2019

În aplicațiile cu standarde ridicate de igienă, cum ar fi producția alimentară, igiena este deosebit de importantă, iar unitățile CIP își au importanța lor. Toate conductele și tuburile trebuie spălate regulat cu agenți de curățare pentru a îndepărta bacteriile, reziduurile chimice și biologice și pentru a preveni răspândirea...