Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: carnea de pasare romaneasca este conforma normelor sanitar-veterinare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pasare existenta pe piata din Romania nu contine bacterii periculoase pentru om, aparute in urma administrarii de antibiotice in hrana acestora.

Pana la acest moment, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor nu a primit nicio notificare prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), din partea Comisiei Europene, privind existenta unui pericol in acest sens.

ANSVSA supravegheaza in permanenta, prin teste de laborator atat carnea de pasare comercializata cat si furajele pentru pasari, in cadrul oficial al unui Program National anual de Control al Reziduurilor.

Probele destinate controlului sunt recoltate de pe intreg teritoriul tarii, de catre inspectorii sanitar veterinari oficiali, iar determinarile sunt efectuate in laboratoarele oficiale desemnate din cadrul retelei sanitar veterinare.

Toate cele 810 de probe analizate in decursul anului 2011, au indicat absenta medicamentelor de uz veterinar si a hormonilor in probele prelevate din carnea si organele de pasare sau a antibioticelor sau a coccidiostaticelor in furajele pentru pasari.

Aceste tipuri de determinari se realizeaza inca din anul 2007, cand ANSVSA a implementat legislatia europeana specifica privind interzicerea administrarii in hrana pasarilor a fainurilor de origine animala, aditivilor alimentari si hormonilor de crestere.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...