Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: carnea de pasare romaneasca este conforma normelor sanitar-veterinare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de pasare existenta pe piata din Romania nu contine bacterii periculoase pentru om, aparute in urma administrarii de antibiotice in hrana acestora.

Pana la acest moment, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor nu a primit nicio notificare prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), din partea Comisiei Europene, privind existenta unui pericol in acest sens.

ANSVSA supravegheaza in permanenta, prin teste de laborator atat carnea de pasare comercializata cat si furajele pentru pasari, in cadrul oficial al unui Program National anual de Control al Reziduurilor.

Probele destinate controlului sunt recoltate de pe intreg teritoriul tarii, de catre inspectorii sanitar veterinari oficiali, iar determinarile sunt efectuate in laboratoarele oficiale desemnate din cadrul retelei sanitar veterinare.

Toate cele 810 de probe analizate in decursul anului 2011, au indicat absenta medicamentelor de uz veterinar si a hormonilor in probele prelevate din carnea si organele de pasare sau a antibioticelor sau a coccidiostaticelor in furajele pentru pasari.

Aceste tipuri de determinari se realizeaza inca din anul 2007, cand ANSVSA a implementat legislatia europeana specifica privind interzicerea administrarii in hrana pasarilor a fainurilor de origine animala, aditivilor alimentari si hormonilor de crestere.

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...