Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA: Carnea şi produsele românești din carne sunt permise în Elveţia, animalele vii, nu!

Autor: Meat MIlkvineri, 11 iulie, 2014

Comerţul cu carne de porc şi produse produse din carne de porc provenite din România este permis în Elveţia aşa cum este permis pe întreg teritoriul Uniunii Europene, a anunţat, ieri, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA).

Potrivit instituţiei, ţara noastra poate realiza schimburi comerciale cu carne de porc şi trebuie să respectarea condiţiilor stipulate în Decizia CE nr 764/2013, noteaza Agroazi.

Instituţia a mai anunţat că în România nu evoluează pesta porcină africană (nici pesta porcină clasică), iar Elveţia nu a făcut decât să anunţe implementarea, prin acte normative naţionale, a legislaţiei europene, respectiv a Deciziei CE nr 764/2013. În consecinţă, comerţul continuă în aceleaşi condiţii, Elveţia respectând prevederile stabilite de legislaţia europeană. Cu toate acestea, momentan, comerţul cu porci vii din România nu este deocamdată permis. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...