Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: comandamentul sezon estival 2012 va activa in perioada 1 iulie – 31 august

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conducerea A.N.S.V.S.A. a dispus constituirea Comandamentului Sezon Estival 2012, care va activa in perioada 1 iulie – 31 august, a informat institutia, citeaza Recolta.eu.

Verificarile inspectorilor ANSVSA vor viza, in baza unui program tematic de control, magazinele alimentare, restaurantele, unitatile tip fast-food, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii, si alte unitati de alimentatie publica, in care se prepara si se servesc alimente.

Cresterea rulajului de marfa al unitatilor din industria alimentara din aceste zone, in special al celor care prepara si furnizeaza alimente pentru persoanele aflate in orasele si statiunile turistice, reprezinta un potential risc pentru sanatatea umana.

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor vor verifica modul in care agentii economici respecta normele legale privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare.

In cadrul Comandamentului vor actiona inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor detasati de la Directiile Sanitare Veterinare judetene, organizati in echipe de cate doua persoane, in serii de cate doua saptamani.

Rolul acestor echipe de inspectori este acela de a sprijini activitatea de verificare si control a personalului specializat din cadrul DSVSA Constanta, in orasele si statiunile turistice de pe litoralul Marii Negre.

Inspectorii ANSVSA isi vor desfasura activitatea specifica in colaborare cu celelalte autoritati locale, cu responsabilitati in domeniu.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...