Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: comandamentul sezon estival 2012 va activa in perioada 1 iulie – 31 august

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conducerea A.N.S.V.S.A. a dispus constituirea Comandamentului Sezon Estival 2012, care va activa in perioada 1 iulie – 31 august, a informat institutia, citeaza Recolta.eu.

Verificarile inspectorilor ANSVSA vor viza, in baza unui program tematic de control, magazinele alimentare, restaurantele, unitatile tip fast-food, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii, si alte unitati de alimentatie publica, in care se prepara si se servesc alimente.

Cresterea rulajului de marfa al unitatilor din industria alimentara din aceste zone, in special al celor care prepara si furnizeaza alimente pentru persoanele aflate in orasele si statiunile turistice, reprezinta un potential risc pentru sanatatea umana.

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor vor verifica modul in care agentii economici respecta normele legale privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare.

In cadrul Comandamentului vor actiona inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor detasati de la Directiile Sanitare Veterinare judetene, organizati in echipe de cate doua persoane, in serii de cate doua saptamani.

Rolul acestor echipe de inspectori este acela de a sprijini activitatea de verificare si control a personalului specializat din cadrul DSVSA Constanta, in orasele si statiunile turistice de pe litoralul Marii Negre.

Inspectorii ANSVSA isi vor desfasura activitatea specifica in colaborare cu celelalte autoritati locale, cu responsabilitati in domeniu.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...