Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ANSVSA continuă controalele pe Litoral

Autor: meatmilkmiercuri, 24 iulie, 2019

(Comunicat) În săptămâna 15.07.2019 – 21.07.2019, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat, 269 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

 

Controalele au vizat: 104 restaurante, 6 pizzerii, 3 cantine, 30 de  unităţi tip fast – food, 5 braserii, 16 unităţi de tip bufet, 2 unități tip bistro, un catering, 26 de baruri, 2 cafe baruri, 3 snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 cofetării/patiserii, o rulotă, o unitate produse congelate, un depozit alimentar și o carmangerie. În urma acestor controale s-au constatat neconformități referitoare la:

 

-comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;

-ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;

-condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;

-depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 26 de unități, respectiv 9 restaurante, o unitate tip fast – food, 2 unități tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetărie/patiserie, o braserie, o cofetărie, un snack bar,  au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 260.000 de lei.

 

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 5 kg de carne de porc și 10 kg de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

 

Vă reamintim că, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

 

Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supraveghează şi verifică  permanent unităţile aflate pe Litoralul românesc. (Serviciul Comunicare și Logistică Documentară)

ANPC: Proiect de Ordin cu privire la campaniile promoționale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 septembrie 2019

(Comunicat ANPC) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, prin Direcția Generală Control și  Supraveghere Piață și Armonizare Europeană,  a propus pentru consultare publică, la data de 29.08.2019, un Proiect de Ordin pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea...

Trei condiții esențiale pentru o bună funcționare a unităților CIP
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 30 august 2019

În aplicațiile cu standarde ridicate de igienă, cum ar fi producția alimentară, igiena este deosebit de importantă, iar unitățile CIP își au importanța lor. Toate conductele și tuburile trebuie spălate regulat cu agenți de curățare pentru a îndepărta bacteriile, reziduurile chimice și biologice și pentru a preveni răspândirea...