Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA a controlat comerțul din zonele rurale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 14 septembrie, 2016

ANSVSA a desfăşurat pe o perioadă de o lună controale care au avut scopul de a verifica modul în care sunt respectate condiţiile de igienă în unităţile de vânzare cu amănuntul, care sunt situate în zonele rurale.

 

La nivelul fiecărei DSVSA judeţene, respectiv, a municipiului Bucureşti, au fost constituite echipe mixte (formate din reprezentanţi ai Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentelor şi ai Serviciului Antifraudă), care au efectuat controale oficiale în magazinele alimentare, barurile, rulotele, precum şi în alte unităţi de alimentaţie publică situate în zonele rurale.

 

În perioada de referinţă au fost verificate 2.843 de obiective: 2.205 de magazine alimentare, 448 de baruri, 134 de rulote şi 56 de unităţi de alimentaţie publică.

Deficienţele constatate de reprezentanţii DSVSA  în urma controalelor au fost sancţionate prin aplicarea a 410 de sancţiuni contravenţionale, care au însumat 874.800 lei, astfel:

 

– la nivelul magazinelor alimentare au fost aplicate 349 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de 801.600 lei;

– pentru nerespectarea normelor de igienă la nivelul barurilor au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, care au însumat 43.400 lei;

– în cazul rulotelor au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de 19.000 lei;

– unităţile de alimentaţie publică au fost sancţionate prin aplicarea a 8 sancţiuni contravenţionale, care au însumat 10.800 lei.

 

De asemenea, au fost acordate 319 avertismente pentru deficienţe minore, pentru care au fost stabilite termene de remediere.

 

Totodată, au fost emise 9 Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii unor unităţi de vânzare cu amănuntul (8 magazine alimentare, aflate pe raza judeţelor Brăila, Bihor, Călăraşi, Dâmboviţa, Neamţ, Vaslui şi 1 bar situat în judeţul Brăila).

 

Pentru abaterile grave constatate de către inspectorii din cadrul DSVSA au fost emise 23 Ordonanţe pentru interzicerea desfăşurării activităţii unor unităţi (14 magazine alimentare, 3 rulote şi 6 baruri situate pe raza judeţelor Arad, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Sălaj, Vaslui).

 

În urma controalelor efectuate au fost reţinute oficial şi au fost dirijate la unităţi de neutralizare 100 bucăţi ouă destinate consumului uman, precum şi cantitatea de  503 de kg produse alimentare. (Serviciul Comunicare)

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...