Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: de la 1 ianuarie 2013, personalul abatoarelor va trebui sa detina certificat de competenta profesionala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Personalul abatoarelor, implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si sangerare, cat si persoana responsabila cu bunastarea animalelor, trebuie sa detina – la 1 ianuarie 2013 – certificat de competenta profesionala, se ararta intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit Regulamentului Consiliului 1099/2009/CE privind protectia animalelor in momentul uciderii, statele membre au obligatia de a se asigura ca operatorii economici vor fi informati cu privire la o serie de noi responsabilitati, in raport cu normele privitoare la protectia si bunastarea animalelor.

In acest sens, toate abatoarele care sacrifica cel putin 1.000 unitati animal viu – mamifere (mai putin iepuri) si cel putin 150.000 unitati animal viu – pasari sau iepuri de crescatorie vor avea obligatoriu un responsabil cu bunastarea animalelor, care acorda asistenta necesara pentru conformarea la normele stabilite de regulament, pentru fiecare abator.

De asemenea, toate fermele de animale si crescatoriile de vanat sau animale de blana vor avea obligatia sa foloseasca persoane calificate si certificate in sensul prevederilor noului Regulament pentru a efectua operatiunile de ucidere a animalelor in unitate, pentru uciderea de urgenta a animalelor grav ranite sau pentru uciderea animalelor de blana sau a vanatului de crescatorie, in afara abatorului.(Biroul de Presa al ANSVSA)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...