Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ansvsa: de la 1 ianuarie 2013, personalul abatoarelor va trebui sa detina certificat de competenta profesionala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Personalul abatoarelor, implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si sangerare, cat si persoana responsabila cu bunastarea animalelor, trebuie sa detina – la 1 ianuarie 2013 – certificat de competenta profesionala, se ararta intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit Regulamentului Consiliului 1099/2009/CE privind protectia animalelor in momentul uciderii, statele membre au obligatia de a se asigura ca operatorii economici vor fi informati cu privire la o serie de noi responsabilitati, in raport cu normele privitoare la protectia si bunastarea animalelor.

In acest sens, toate abatoarele care sacrifica cel putin 1.000 unitati animal viu – mamifere (mai putin iepuri) si cel putin 150.000 unitati animal viu – pasari sau iepuri de crescatorie vor avea obligatoriu un responsabil cu bunastarea animalelor, care acorda asistenta necesara pentru conformarea la normele stabilite de regulament, pentru fiecare abator.

De asemenea, toate fermele de animale si crescatoriile de vanat sau animale de blana vor avea obligatia sa foloseasca persoane calificate si certificate in sensul prevederilor noului Regulament pentru a efectua operatiunile de ucidere a animalelor in unitate, pentru uciderea de urgenta a animalelor grav ranite sau pentru uciderea animalelor de blana sau a vanatului de crescatorie, in afara abatorului.(Biroul de Presa al ANSVSA)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...