Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA demarează controalele în zona pisciculturii

Autor: Ilie Stoianmarți, 26 martie, 2013

Inspectorii din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi DSV Bucureşti, au participat alături de reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Autoritatea Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, la o acţiune de control care a vizat unităţile de tip pescărie de pe raza municipiului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, echipele mixte de control au verificat un număr de 14 de astfel de unităţi din pieţe agroalimentare şi hipermarket-uri, iar abaterile constatate au fost sancţionate cu 9 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 21.400 de lei şi aplicarea unui avertisment. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 300 kg produse din peşte.

Autoritatea informează că principalele neconformităţi constatate au fost: funcţionarea în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi nerespectarea condiţiilor de igienă, nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, comercializarea peştelui fără respectarea lanţului frigorific, etichetarea necorespunzătoare a peştelui, încălcarea normelor sanitare veterinare privind demonstrarea trasabilităţii produselor. Controalele din piscicultură se vor intensifica. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...