Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ANSVSA demarează controalele specifice perioadei sărbătorilor de iarnă

Autor: meatmilkmiercuri, 6 decembrie, 2017

(Comunicat) Începând cu data de 4 decembrie și până în data de 8 ianuarie a anului 2018, ANSVSA va intensifica acțiunile de control oficial și va verifica modul în care sunt aplicate măsurile specifice acestei perioade.

 

Obiectivele vizate în cadrul acestor acțiuni sunt: târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).

 

În perioadele 04.12.2017 – 24.12.2017 şi 27.12.2017-07.01.2018, DSVSA judeţene şi cea a municipiului Bucuresţi, precum și circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi circumscripţiile sanitare veterinare zonale (CSVZ), vor asigura permanenţa, inclusiv în zilele de sîmbătă și duminică.

 

De asemenea, personal de specialitate va fi prezent în piețele agroalimentare și alte spații autorizate sanitar-veterinar, unde se comercializează carne și alte produse alimentare.

(Serviciul Comunicare)

Controale ANSVSA: Peşte şi produse din pescuit
Autor: meatmilk  /   luni, 6 noiembrie 2017

(Comunicat) Până pe 17 noiembrie 2017, ANSVSA efectuează controale tematice pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea şi comercializarea  peştelui şi a produselor din pescuit. Controale oficiale în unităţile din...

Consiliul Concurenței introduce ”Regula celor zece minute”
Autor: meatmilk  /   marți, 31 octombrie 2017

(Comunicat) Consiliul Concurenţei va modifica modul de analiză a fuziunilor şi achiziţiilor pe piaţa de retail alimentar din perspectiva dimensiunii geografice, ca urmare a schimbărilor apărute în comportamentul companiilor de pe această piaţă, dar şi al consumatorilor. Astfel, când va analiza piaţa relevantă a unui magazin de peste...